Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρά και δάκρυα μετά την υπερψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Χαρά και δάκρυα μετά την υπερψήφιση του ...

Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές, επι της αρχής ψήφισαν ΝΑΙ 176, ΟΧΙ 76 και Παρών 2

Νόμος του κράτους είναι πλέον γάμος των ομόφυλων ζευγαριών  προκαλώντας χαμόγελα και χειροκροτήματα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.  

Μια σημαντική στιγμή για τη χώρα μας

Στα θεωρεία της Βουλής, αρκετοί πολίτες παρακολουθούσαν τη διαδικασία, μεταξύ των οποίων ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης αλλά και ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος.

Στο άκουσμα της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ξέσπασαν όλοι σε χειροκροτήματα, ενώ ορισμένοι δάκρυσαν από συγκίνηση. 

 

Νόμος του κράτους η ισότητα στον γάμο -Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με 176 ψήφους - Πώς ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ψηφίστηκε στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές, επί της αρχής ψήφισαν «ναι» 176, «όχι» 76 και παρών 2. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε μόνο ο Παύλος Πολάκης ενώ ψήφισε «παρών» επί της αρχής η Νίνα Κασιμάτη, η οποία διαφοροποιήθηκε μόνο σε μερικά άρθρα.

Από το ΠΑΣΟΚ δεν καταψήφισε κανένας, ωστόσο καταγράφηκε η αποχή 11 βουλευτών. Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ καταψήφισαν οι Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη.

Μαξίμου για την ομιλία Σαμαρά: Κανένα σχόλιο

Το νομοσχέδιο καταψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαΐωάννου, ενώ «παρών» δήλωσε ο επίσης ανεξάρτητος Μιχάλης Χουρδάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις