Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μια σημαντική στιγμή για τη χώρα μας

Μια σημαντική στιγμή για τη χώρα μας
Ντούκα Νεκταρία
[email protected] , Facebook Page

Η ψήφος των 300 θα ακολουθεί το βιογραφικό τους για πάντα.

Οι αναγνώστες του thebest.gr γνωρίζουν καλά ότι το μεγαλύτερο portal της Περιφέρειας υποστήριζε το αίτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών πολύ πριν γίνει mainstream, όταν οι σχετικές αναρτήσεις μας αντιμετωπίζονταν ακόμη και με οργή.

 Όπως υποστηρίζαμε και εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και όλη την προοδευτική ατζέντα. Όπως υποστηρίζουμε ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να μην είναι μισό. 

Ωστόσο, σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για τη χώρα μας και για τους 300 του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η ψήφος τους θα ακολουθεί το βιογραφικό τους για πάντα.

Ποιοι θα «κρυφτούν», ποιοι θα ψηφίσουν θετικά, ποιοι θα ψηφίσουν αρνητικά.

Σε πέντε – δέκα χρόνια από σήμερα, όταν ο γάμος των ομοφύλων θα θεωρείται κάπως σαν το αυτονόητο δικαίωμα της ψήφου των γυναικών (ψηφίστηκε μόλις πριν 72 χρόνια στη χώρα μας κι ας μας φαίνεται ότι έχει περάσει ένας μεσαίωνας), θα θυμόμαστε ποιος στάθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άσχετα από την δίκη προθέσεών του, δεν μπορεί παρά να προσμετρηθεί στα θετικά του, όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν δεν είχε περάσει σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες ο Αλέξης Τσίπρας το σύμφωνο συμβίωσης πιθανόν να μην είχε ανοίξει ο δρόμος για την αποψινή ψηφοφορία, όπως και ο Στέφανος Κασσελάκης που διακινδυνεύει να προκαλέσει αναταράξεις στις εύθραυστες ισορροπίες εντός ΣΥΡΙΖΑ με την κομματική πειθαρχία.

Δεν νοείται αριστερός, προοδευτικός  άνθρωπος που δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο απόψε στη Βουλή.

Για το ΚΚΕ, μόνο κρίμα που συντάσσεται με ακροδεξιές ακρότητες και ακραίους ρασοφόρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις