Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την κοπή της πίτας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας"

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την κοπή της πίτας του Κέ...

Παρέστη & η Αντιπεριφερειάρχης Άννα Μαστοράκου, η οποία συνεχάρη το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας για το έργο τους

To μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2024, στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας», έγινε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων του Κέντρου.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Τσαγκάρης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Καρυάς Πατρών, ο οποίος ευχαρίστησε το προσωπικό του ΚΨΥ για την πολύπλευρη υποστήριξη προς τους ψυχικά πάσχοντες συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, λέγοντας ότι το σημαντικό έργο του Κέντρου έχει αναγνωριστεί από την τοπική κοινωνία, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν βρει ανακούφιση και θεραπεία στα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Άννα Μαστοράκου, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, τον οποίο συνόδευαν ο Διοικητής του ΓΝΠ «ο Άγιος Ανδρέας» κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος, καθώς και ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Δημόπουλος. Επίσης, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών – Παράρτημα Πάτρας, εκπροσώπησε ο Διευθυντής του ΕΚΕΨΥ, κ. Στέφανος Κούλης, Ψυχίατρος.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαστοράκου συνεχάρη το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας για το έργο τους και τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας και συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη θεραπεία των ψυχικά πασχόντων.

Ο κ. Τουλγαρίδης εξήρε την προσφορά του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στην τοπική κοινωνία και μίλησε για την ανάγκη να στηριχθούν περισσότερο οι δομές Ψυχικής Υγείας και ιδιαίτερα οι δημόσιες, λόγω των αυξημένων αναγκών που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια για ψυχιατρικές υπηρεσίες.

Ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία της 6ης ΥΠΕ με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, αλλά και στο μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να υποστηρίζονται οι σπουδαστές του Πανεπιστημίου από τους επιστήμονες του Κέντρου και να λαμβάνουν την απαραίτητη βοήθεια όπου και αν χρειαστεί. Ο κ. Καρβέλης μάλιστα, αναφερόμενος σε πρόσφατο περιστατικό που αντιμετωπίστηκε εγκαίρως σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών με αίσιο τέλος, τόνισε ότι κύριος στόχος του μνημονίου συνεργασίας, είναι να προλαμβάνονται καταστάσεις δυσάρεστες για τους ίδιους τους φοιτητές και το οικογενειακό τους περιβάλλον, με την απαραίτητη ψυχοκοινωνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η διεπιστημονική ομάδα του ΚΨΥ.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» κ. Θεοδωρόπουλος, συνεχάρη τον Διευθυντή του ΚΨΥ κ. Ρήγα Γεώργιο και το προσωπικό του Κέντρου, για την άψογη συνεργασία και την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου στην Κοινότητα τα τελευταία χρόνια και δεσμεύθηκε για τη συνέχιση της υποστήριξης της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς το Κέντρο, τόσο ως προς την υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημόπουλος, κλείνοντας σχεδόν 50 χρόνια σταδιοδρομίας ως ιατρός, επεσήμανε τις δυσκολίες αλλά και τη σημαντική και συνεχή προσφορά όλων των υγειονομικών στην δημόσια υγεία της περιοχής μας.

Τέλος ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, Ψυχίατρος κ. Γιώργος Ρήγας, μίλησε για το ευρύ φάσμα υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, τις δυσκολίες, αλλά και τις προοπτικές και στόχους του Κέντρου για τη νέα χρονιά. Τόνισε το σημαντικό ρόλο του Κέντρου στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο στη θεραπεία, αλλά και στην πρόληψη των ψυχικών νόσων.

Παρόντες στην εκδήλωση και αρκετοί φιλοξενούμενοι του Νοσοκομείου Ημέρας, όπως και μέλη των οικογενειών τους.

*Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003 και αποτελεί αυτόνομη αποκεντρωμένη Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας». Βρίσκεται στην οδό Επιδαύρου 8, στην περιοχή της Τερψιθέας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2610.439.569, 2610.452.919

Για τηλεφωνικά ραντεβού: 2610.362.944

Email: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις