Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

To Eπιμελητήριο Αχαΐας στον ΟΛΠΑ για τη μαρίνα Μεγάλων Σκαφών

To Eπιμελητήριο Αχαΐας στον ΟΛΠΑ για τη ...

Συμφωνήθηκε στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου να παρουσιαστεί το masterplan του λιμανιού από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ,

Επίσκεψη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Αναστασόπουλο πραγματοποίησαν μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας για τα σχέδια δημιουργίας μαρίνας μεγάλων σκαφών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας:

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, συνοδευόμενος από τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αριστείδη Τηλιγάδη, το μέλος της Δ.Ε. Παναγιώτη Χελά, το μέλος του Δ.Σ. και Διαχειριστή της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Ανδρέα Ντακόλια και τον Δ/ντη αυτής Θανάση Κούστα, επισκέφτηκαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Αναστασόπουλο και ενημερώθηκαν για το MASTERPLAN της λιμενικής ζώνης και για την προοπτική του έργου της Μαρίνας Mega Yachts στην λιμενολεκάνη μεταξύ της προβλήτας Αγίου Νικολάου και προβλήτας Άστιγγος. Επίσης έγινε αναλυτική ενημέρωση για το υδατοδρόμιο, τις υποδομές για κρουαζιέρα και τις προοπτικές της εμπορικής δραστηριότητας.

Η Μαρίνα Mega Yachts, και η δημιουργία της έχει απασχολήσει εκτενώς την Διοίκηση του Επιμελητηρίου, από την αρχή της θητείας της. Για τον λόγο αυτό στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2019, παρουσιάστηκε σαν κεντρικό θέμα με εισηγητή τον πρώην Διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου Δημήτριο Μαντέλη, Πλοίαρχο ε.α., ειδικό σύμβουλο σε θέματα ναυτιλίας και Μαρινών. Κατά την διάρκεια αυτής αναλύθηκαν η αναγκαιότητα αλλά και τα οφέλη από την παρουσία μιας τέτοιας Μαρίνας στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Πρόσφατα δε στις 8 Ιανουαρίου 2024, ο Πρόεδρος Πλάτων Μαρλαφέκας συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και για το θέμα αυτό, η οποία δεσμεύτηκε  για την δαπάνη ποσού 10.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση Μαρίνας στην περιοχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ως εκφραστής και εκπρόσωπος του συνόλου της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας, εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση του φορέα στους σχεδιασμούς του ΟΛΠΑ και έθεσε τις δυνάμεις του στην διάθεσή του για την υποστήριξη στις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται.

Στα πλαίσια αυτά, συμφωνήθηκε  στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου να παρουσιαστεί το masterplan του λιμανιού από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ, για την πλήρη ενημέρωση των μελών όσον αφορά τον σχεδιασμό. Και στην συνέχεια από κοινού οι Διοικήσεις των δύο φορέων θα προγραμματίσουν τις συναντήσεις και συνεργασίες με κυβερνητικά στελέχη, που απαιτούνται, με στόχο την ταχεία υλοποίηση του έργου.

 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις