Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο στόχαστρο το «army» που πλήρωνε τον Youtuber - Τι λένε τα θύματα

Στο στόχαστρο το «army» που πλήρωνε τον ...

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Γιώργο Καλλιακμάνη πίσω από τον youtuber κρύβεται σπείρα με επιμερισμό καθηκόντων

Εικόνες απάνθρωπης συμπεριφοράς που εγείρουν ηθικά ζητήματα επέλεγαν να παρακολουθούν σχεδόν καθημερινά χιλιάδες θεατές σε live μετάδοση, καθώς ο 35χρονος Youtuber που συνελήφθη κακοποιούσε ΑμεΑ.

Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς όχι μόνο παρακολουθούσαν την βιαιότητα αλλά πλήρωναν για να ικανοποιηθούν και δικές τους «παραγγελίες» σε βάρος των θυμάτων.

Oι θεατές και κυρίως εκείνοι που πλήρωσαν τον «αρχηγό» μπαίνουν και εκείνοι στο στόχαστρο των Αρχών. Οι λογαριασμοί των μελών του λεγόμενου «army», δηλαδή των πιο θερμών οπαδών του 35χρονου αναμένεται να κλείσουν και να ελέγχουν εξονυχιστικά.

YouTuber: Ποινική δίωξη σε βάρος του - Την Παρασκευή η απολογία του

Όσοι αποδειχθεί εμπράκτως ότι πλήρωναν (ακόμα και 200 ευρώ) για να βλέπουν να κακοποιούνται τα άτομα σε ζωντανή μετάδοση, αναμένεται να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη καθώς θα σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία.

 

Συνδέεται η υπόθεση με τον «Λευτέρη»
 Είναι σαφές στην Αστυνομία, πως η υπόθεση του 35χρονου συνδέεται με εκείνη του «Λευτέρη», δηλαδή του streamer από το Κερατσίνι που συνελήφθη από τις Αρχές για κακοποίηση ΑμεΑ σε ζωντανή ροή. Άλλωστε πολλά από τα θύματα είναι κοινά στις δύο περιπτώσεις καθώς και οι δύο άνδρες τα εκμεταλλεύονταν για οικονομικούς σκοπούς.

Στο στόχαστρο όσοι πλήρωσαν για να δουν την on line κακοποίηση
Tουλάχιστον 20 άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία εκείνης της υπόθεση και θα λογοδοτήσουν στην κύρια ανάκριση, ενώ ακριβώς το ίδιο θα γίνει και για την περίπτωση του Hayate.

Οι Αρχές αυτή την ώρα προσπαθούν να εξακριβώσουν ποια άτομα έμπαιναν συστηματικά σε αυτά τα -πολλές φορές- απάνθρωπα lives, ποιοι κατέθεταν χρήματα ώστε να κατηγορηθούν.

 

Η δράση του «αρχηγού» και η πλασματική εικόνα
 Όπως φαίνεται στις πολύ σκληρές εικόνες που μεταδίδονταν σε live μετάδοση, ο 35χρονος ο οποίος βασάνιζε τακτικά τα θύματα για να αποκομίζει κέρδη.

Τα θύματα βίωσαν για χρόνια τον απόλυτο εξευτελισμό καθώς ο κατηγορούμενος τους είχε πείσει ότι όλο αυτό συνέβαινε για το δικό τους καλό και την προσωπική τους προβολή, ενώ τους δελέαζε με χαρτζιλίκι, κερασμένα ποτά σε κλαμπ και μερικές φορές με ρουχισμό και φαγητό.

Τι λένε τα θύματα
Θύματα του «αρχηγού» μίλησαν για τα όσα μαρτυρικά είχαν βιώσει. «Έριξε μπουνίδι στο πρόσωπο σε όλο το σώμα, κλωστιές, βρισιές, έφτυσε… Οποιοσδήποτε πλήρωνε από 50 ευρώ μέχρι 200 ευρώ για να με χτυπάνε και να με βρίζουνε….», λέει ένα από αυτά.

"Του έδιναν 200 ευρώ για να μας χτυπάει" - Μιλούν θύματα του YouTuber που κακοποιούσε ΑμεΑ
«Όλο με έβριζε έλεγε με χαρακτηρισμούς, δελέαζε με 100 ευρώ. Θεωρούσε ότι είμαστε το army του, ότι είμαστε τα σκουπίδια του κάπως έτσι», λέει άλλο.

 Στη γειτονιά του δράστη οι κάτοικοι άκουγαν συχνά φασαρία και φωνές από το σπίτι που γίνονταν τα βασανιστήρια. Κάποιο από αυτούς λένε ότι δεν είχαν καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε, αλλά έβλεπαν άτομα να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι στο οποίο ο Youtuber έμενε μαζί με τους γονείς του.

Αναφορές για σπείρα πίσω από τον «αρχηγό»
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Γιώργο Καλλιακμάνη πίσω από τον youtuber κρύβεται σπείρα με επιμερισμό καθηκόντων.

Η σπείρα εκτός από το YouTube χρησιμοποιούσε κι άλλη μία πλατφόρμα, όπου μετέδιδε τη σεξουαλική κακοποίηση κοπέλας ΑΜΕΑ. Μάλιστα, οι θεατές πληρώνοντας χρηματικά ποσά μπορούσαν να υποδείξουν σε τι πράξεις θα την υποβάλουν. Τα ποσά να κυμαίνονται μεταξύ των 5 ευρώ και των 3.000 ευρώ.

πηγη: OPEN

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις