Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

4+1 νησιά κοντά στην Αθήνα για γρήγορες αποδράσεις

4+1 νησιά κοντά στην Αθήνα για γρήγορες αποδράσεις

Aποφάσισε τον προορισμό και κλείσε εισιτήρια.

Η Ελλάδα φημίζεται για τα πανέμορφα νησιά της, σκορπισμένα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος. Πολλά από αυτά, όμως, είναι αρκετά απομακρυσμένα, καθιστώντας τα δύσκολα προσβάσιμα για σύντομες αποδράσεις. Ωστόσο, για εσένα που επιθυμείς μια γρήγορη και εύκολη εξόρμηση από την καθημερινότητα υπάρχουν αρκετά ελληνικά νησιά που βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα.

Παρακάτω μπορείς να βρεις τη λίστα, με τα πέντε ελληνικά νησιά που απέχουν μόλις λίγες ώρες από το λιμάνι του Πειραιά. Όπως πολύ καλά κατάλαβες για να φτάσεις μέχρι εκεί θα πρέπει να επιβιβαστείς σε πλοίο για να απολαύσεις μια σύντομη αλλά πολύ ευχάριστη εξόρμηση:

Ύδρα
Το νησί της Ύδρας βρίσκεται μόλις 1,5 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και κανείς θα έλεγε ότι αποτελεί έναν ονειρικό προορισμό για τους λάτρεις της γραφικότητας. Επιπλέον, κάτι που δε συναντάς συχνά αλλά συμβαίνει στο νησί της Ύδρας είναι ότι δε θα βρεις αυτοκίνητα. Η ίδια γοητεύει με τα πέτρινα αρχοντικά, τα γραφικά σοκάκια και τα γαλάζια της νερά. Φυσικά, είναι ιδανική για πεζοπορία, ιππασία, κολύμπι και χαλάρωση σε παραδοσιακές ταβέρνες που μπορείς να γευτείς πολλές τοπικές νοστιμιές.

Αίγινα
Περίπου 1 ώρα από την Αθήνα βρίσκεται το νησί της Αίγινας. Τα πράγματα που έχεις να κάνεις στο νησί ποικίλα! Ωστόσο, φημίζεται για τα φιστίκια της τα γνωστά σε όλους «Φιστίκια Αιγίνης», τις γραφικές της παραλίες, τους αρχαιολογικούς της χώρους άλλα και τα παραδοσιακά χωριά. Ένα μέρος που δεν έχει ηλικία και είναι ιδανικό για οικογένειες, ζευγάρια, solo travelers ακόμα και για παρέες.

Πόρος
Αναζητάς κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με φυσική ομορφιά σε ένα μόνο νησί; Η ιδανική επιλογή για εσένα είναι ο Πόρος. Όταν επιβιβαστείς στο πλοίο σε περίπου 1 ώρα θα βρίσκεσαι εκεί. Μπορείς να κάνεις πεζοπορία, ποδηλασία αλλά και θαλάσσια σπορ. Φυσικά, μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα στα σοκάκια του νησιού. Τέλος, η νυχτερινή ζωή του Πόρου δε θα σε απογοητεύσει!

Σπέτσες
Ένα νησί με αριστοκρατική ατμόσφαιρα και πλούσια ιστορία, μόλις 2 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται οι Σπέτσες. Με μια απλή βόλτα στο κέντρο της θα συναντήσεις γραφικά σοκάκια, άμαξες και αρχοντικά νεοκλασικά που σκιαγραφούν το τοπίο. Οι Σπέτσες είναι ιδανικές για ρομαντικές αποδράσεις, πεζοπορία και χαλάρωση σε πανέμορφες παραλίες.

Κύθνος
Ήσυχο αλλά γραφικό τοπίο; Η Κύθνος βρίσκεται μόλις 3 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά. Πανέμορφες παραλίες, γραφικά χωριά, παραδοσιακή κουζίνα και διαδρομές ιδανικές για πεζοπορία είναι μόνο μερικά από αυτά που θα συναντήσεις στο νησί της Κύθνου. Ωστόσο, είναι το ιδανικό μέρος για εσένα που αναζητάς ηρεμία και χαλάρωση.

Σχεδιάζεις μια κοντινή απόδραση για το Σαββατοκύριακο με φίλους, οικογένεια ή το άλλο σου μισό; Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να επιλέξεις τον επόμενο κοντινό προορισμό. Τα παραπάνω ελληνικά νησιά απέχουν μόλις λίγες ώρες από το λιμάνι του Πειραιά και σου υπόσχονται ότι θα χαλαρώσεις και θα ξεφύγεις από την καθημερινότητα σου. Αφού αποφάσισε τον προορισμό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της Ferryscanner και να κλείσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά