Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είναι ο καρκίνος που τον τρομάζει», λέει ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε

Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είναι ο καρκίνος ...

Σε σοκ η Μεγάλη Βρετανία από χθες το βράδυ

Ήταν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ ώρα Ελλάδος (18:00 ώρα Λονδίνου) όταν πάγωσε όλη η Βρετανία. 

Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει ότι ο Βασιλιάς Κάρολος, ο άνθρωπος που ανέβηκε στον θρόνο μετά από πολλά χρόνια αναμονής ως διάδοχος – ήταν  ο μακροβιότερος εν αναμονή – διαγνώστηκε με καρκίνο.

Βασιλιάς Κάρολος: Η στιγμή που το BBC ανακοινώνει την είδηση για τον καρκίνο

Το Μπάκιγχαμ είχε ήδη εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε τον βρετανικό λαό ότι ο Βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη μορφή της νόσου.

«Ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. 05.02.2024) κύκλο θεραπειών, για την έκβαση των οποίων εκφράζει αισιοδοξία και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε η ανακοίνωση του παλατιού.

Παρά το τσουχτερό κρύο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ λες και θα έβγαινε κάποιος από το εσωτερικό του και θα τους ενημέρωνε για την κατάσταση της υγείας του Βασιλιά τους. Όμως, οι Βρετανοί, είναι Βρετανοί και η σχέση τους με τη μοναρχία δεν είναι «χθεσινή». Το ίδιο και τα βρετανικά και όχι μόνο ΜΜΕ τα οποία θα «κατασκηνώσουν» εκεί για πολλά 24ωρα. 

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν στις 17 Ιανουαρίου όταν το Παλάτι του Μπάκινγχαμ ανακοίνωνε ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για θεραπεία για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.

Δώδεκα ημέρες αργότερα στις 29 Ιανουαρίου και αφού έχει νοσηλευτεί επί τρία μερόνυχτα, ο Κάρολος παίρνει εξιτήριο από το London Clinic στο οποίο νοσηλευόταν και η νύφη του Πριγκίπισσα Κέιτ της Ουαλίας.

Δυο ημέρες αργότερα στις 31 Ιανουαρίου η Βασίλισσα Καμίλα, σύζυγος και μεγάλος έρωτας του Καρόλου λέει ότι πηγαίνει καλά.

Στις 4 Φεβρουαρίου ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα παρακολουθούν τη θεία λειτουργία στο Σάντρινγχαμ με τον Κάρολο να χαιρετάει τους συγκεντρωμένους και όλοι να θεωρούν ότι η περιπέτεια της υγείας του ήταν παρελθόν.

Το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου οι Βρετανοί μαθαίνουν ότι ο μονάρχης τους έχει καρκίνο τον οποίο διέγνωσαν οι γιατροί όσο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και πως αρχίζει άμεσα θεραπεία.

Έσπασε παράδοση δεκαετιών
Τόσο ο Κάρολος όσο και η Κέιτ Μίντλετον έσπασαν μια παράδοση δεκαετιών της βασιλικής οικογένειας να μην δημοσιοποιούν λεπτομέρειες για θέματα υγείας. Ο λόγος που ο Βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Ο Ουίλιαμ επιστρέφει στις επίσημες υποχρεώσεις του - Η υγεία της Κέιτ

Στο άκουσμα των νέων ακόμα και ο ψυχραμένος με την οικογένειά του πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος ζει μόνιμα με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα δυο τους παιδιά στην Καλιφόρνια, τηλεφώνησε στον πατέρα του και τα επόμενα 24ωρα θα βρεθεί στην Βρετανία για να είναι στο πλευρό του.

Δεν είναι γνωστό πού θα μείνει ο δούκας του Σάσεξ, καθώς, όπως υπενθυμίζει η Daily Telegraph, χρειάζεται άδεια από το Παλάτι για να διαμείνει σε κάποια βασιλική ιδιοκτησία.

Το αίτημά του να φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Γουίνδσορ απορρίφθηκε από τα Ανάκτορα, όταν επισκέφθηκε για τελευταία φορά το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Χάρι κατέληξε να μείνει σε ξενοδοχείο.

Δεν αντέχει τους περιορισμούς
Ένας από τους ανθρώπους που μεγάλωσαν τον Κάρολο ο Dickie Arbiter, γραμματέας Τύπου της βασίλισσας Ελισάβετ και επίσης πρώην διευθυντής μέσων ενημέρωσης του βασιλιά όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας, μίλησε στο BBC και είπε ότι ο Βασιλιάς θα αποδεχθεί με δυσκολία το γεγονός ότι θα πρέπει να απέχει από τις δημόσιες εμφανίσεις του. «Είναι ρεαλιστής σχετικά με αυτό και είναι αισιόδοξος και συνεχίζει τη δουλειά ως συνήθως», είπε ο Arbiter και πρόσθεσε: «Ο περιορισμός που θα υποστεί θα τον απογοητεύσει γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Να έρχεται σε επαφή με τον κόσμο με τον λαό. Δε νομίζω ότι θα απέχει για πολύ».

Ένα επίσης εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι στο άκουσμα της ασθένειας του Βασιλιά όλοι οι εκπρόσωποι των θρησκειών στη Βρετανία με δηλώσεις τους ανακοίνωσαν ότι προσεύχονται για ταχεία ανάρρωση.

Η προσευχή
Μάλιστα, η Εκκλησία της Αγγλίας έγραψε μια προσευχή για τον βασιλιά Κάρολο και την ανέβασε στα social media: «Πατέρα του ελέους, δώσε στον Κάρολο τον Βασιλιά μας παρηγοριά και βέβαιη εμπιστοσύνη σε σένα, και φύλαξέ τον σε αιώνια ειρήνη και ασφάλεια, μέσω του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας».

Να σημειωθεί ότι ως Βρετανός μονάρχης, ο βασιλιάς Κάρολος είναι και ο Ανώτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας.

«Η πρόγνωση είναι καλή», μετά τη διάγνωση του καρκίνου – Το γνώριζε εδώ και μία εβδομάδα

Παράλληλα ξεκίνησαν δίνονται τα πρώτα ψήγματα αισιοδοξίας με την Daily Mail να μεταδίδει ότι «η κατάστασή διαγνώστηκε έγκαιρα και η πρόγνωση είναι καλή». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος ο Κάρολος είναι πολύ αισιόδοξος και θεωρεί ότι όλα θα πάνε καλά με την υγεία του. Μάλιστα έχει εκπλήξει τους δικούς του ανθρώπους με την επιθυμία του να συνεχίσει να εργάζεται «σαν να μη συμβαίνει τίποτε». Αυτό που του δίνει τόση δύναμη, όπως αναφέρεται, είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο και η πρόγνωση είναι καλή.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Κάρολος παραμένει ψύχραιμος, απλώς ενοχλείται ιδιαίτερα από τον αυτονόητο περιορισμό των μετακινήσεων και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του, ως κεφαλή του βρετανικού κράτους (και της εκκλησίας). Παρόλ' αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο βασιλιάς θα εξακολουθήσει να συναντάται μία φορά την εβδομάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρίσι Σουνάκ για την καθιερωμένη ενημέρωση του μονάρχη.

Βασιλιάς Κάρολος - Καρκίνος: Ο Σούνακ του ευχήθηκε «πλήρη και ταχεία ανάρρωση»

Στην περίπτωση που ο βασιλιάς δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του και ιδιαίτερα στις δημόσιες εμφανίσεις του, τότε το πρωτόκολλο προβλέπει την εκπροσώπησή του από την βασίλισσα Καμίλα  ή τον πρωτότοκο γιο του, τον  Ουίλιαμ, πρίγκηπα της Ουαλίας. Αυτός όμως, κατά σατανική σύμπτωση, καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη φροντίδα της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, η οποία -υποτίθεται τουλάχιστον- πως αναρρώνει από μια σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, και από την άλλη να σταθεί στο πλευρό του πατέρα του.

Αναμφίβολα, η σύμπτωση των δύο ασθενειών, του Καρόλου και της Κέιτ, καθιστούν το 2024 «annus horribilis», μια χρονιά αποφράδα και κακορίζικη για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις