Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πολύεδρο: Έκθεση Βελαώρα, βιβλία Μαντουβάλου και Μπαϊρακτάρη και τιμητική εκδήλωση Κασσωτάκη- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πολύεδρο: Έκθεση Βελαώρα, βιβλία Μαντουβ...
Μαρτάτος Tάκης

Το πολύ ενδιαφέρον και προσεγμένο πρόγραμμα της προσεχούς περιόδου παρουσίασε η Όλγα Νικολοπούλου στο Πολύεδρο έχοντας μαζί της τους Χάρη Βελαώρα και Μιχάλη Μπαϊρακτάρη

Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει το Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα στην οδό Κανακάρη 147, το ερχόμενο διάστημα και το πρόγραμμα αυτό παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 31/1/2024.

Παρών μαζί με την Όλγα Νικολοπούλου ήταν ο Πατρινός εικαστικός και συνταξιούχος δικηγόρος Χάρης Βελαώρας που την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024 στις 19.00 εγκαινιάζεται η έκθεση του με έργα ζωγραφικής και κατασκευές, με τίτλο «Το παιδί του κόκορα» που θα διαρκέσει έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2024. Επίσης παρών ήταν και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μιχάλης Μπαϊρακτάρης, το βιβλίο του οποίου με τίτλο «Το Φιλί της Διαφθοράς» που είναι το πρώτο του και χαρακτηρίζεται ως ένα βιβλίο με νουάρ στοιχεία στην ελληνική πραγματικότητα, κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από τις εκδόσεις Bookstars & θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση από το Πολύεδρο στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών στην οδό Ρήγα Φεραίου και Γκότση την Παρασκευή 9/2/2024 στις 19.30.

Για το βιβλίο του Μιχάλη Μπαϊρακτάρη που ήδη έχει κάνει αίσθηση, θα μιλήσουν ο γνωστός συγγραφέας Μίνωας Ευσταθιάδης, ο διευθυντής της εφημερίδας Πελοπόννησος Κωνσταντίνος Μάγνης, η Διδάκτωρ Ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας Βασιλική - Αλεξάνδρα Σκρεμμύδα και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την βιβλιοπαρουσάιση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίνα Μπάστα.

Ο Χάρης Βελαώρας αξίζει να τονιστεί πως είναι η 3η ατομική του έκθεση που πραγματοποιεί στο Πολύεδρο και θα περιλαμβάνει συνολικά 30 έργα. Ο Χάρης Βελαώρας έχει κάνει εκθέσεις εκτός από την Πάτρα και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού, ενώ έχει θητεύσει παλιότερα και στον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου. Επίσης έχει παρουσιάσει εικαστική του δουλειά και στην αίθουσα τέχνης Παλίσσανδρος της οδού Ερμού.

Ακόμα όπως είπε η Όλγα Νικολοπούλου, το Πολύεδρο μαζί με το Πανεπιστήμιο Πατρών στις 6 Φεβρουαρίου 2024 στην Αγορά Αργύρη στην Αγ. Ανδρέου και Ζαΐμη, θα πραγματοποιήσουν τιμητική εκδήλωση στον εξαίρετο πανεπιστημιακό και συγγραφέα Μιχάλη Κασσωτάκη, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μάλιστα μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός και αγαπητός & από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Καθηγητής της Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Γλωσσολογίας.

Ο Μιχάλης Κασσωτάκης έχει σπουδάσει Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, από το οποίο έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Διετέλεσε Καθηγητής της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Προεδρεύων του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών και πρώτος εκλεγμένος Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου. Το 1990 εκλέχτηκε Καθηγητής της Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε μέχρι τη συνταξιοδότησή του, και το 2013 αναγορεύτηκε Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέλος εκτός από τις άλλες επιτυχημένες δράσεις που κάνει το Πολύεδρο όπως τη φιλοξενία της Λέσχης Ανάγνωσης, τις παιδικές εκπαιδευτικές δράσεις, κ.α., όπως ανέφερε η Όλγα Νικολοπούλου, θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει το σαββατοκύριακο 10 και 11/2 την εκλεκτή συγγραφέα παιδικών βιβλίων Σοφία Μαντουβάλου και θα παρουσιαστούν τα βιβλία της. Η Σοφία Μαντουβάλου που την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί και σχολεία της Πάτρας, έχει τιμηθεί με το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου.

Οι φωτ. & τα βίντεο από την παρουσίαση - συνέντευξη Τύπου στο Πολύεδρο, είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ο Μιχάλης Μπαϊρακτάρης στο Πολύεδρο.

Ο Μιχάλης Μπαϊρακτάρης στο Πολύεδρο.

Ο εικαστικός Χάρης Βελαώρας.

Ο εικαστικός Χάρης Βελαώρας.

Ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός Μιχάλης ...

Ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός Μιχάλης Κασσωτάκης.

Η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων...

Η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Σοφία Μαντουβάλου.

Ο Καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημί...

Ο Καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκός Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture