Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη: "Η Δυτική Ελλάδα έχει προοπτικές να αναπτυχθεί ραγδαία"

Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη: "Η Δυτική ...
Πολίτης Στάθης

Συναντήσαμε την CEO της Πατρινής p-consulting.gr και είχαμε μαζί της μία ενδιαφέρουσα συζήτηση

Η Πατρινή εταιρεία p-consulting.gr είναι μία από τις λίγες τοπικές εταιρείες στον κλάδο της που, ενώ γεννήθηκε μέσα στην κρίση, κατόρθωσε όχι μόνο να ορθοποδήσει αλλά να αναπτυχθεί ταχύτατα και να έχει πλέον να επιδείξει ένα πολυσήμαντο έργο για το οποίο είναι υπερήφανοι όχι μόνο οι ιδρυτές της (Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη και Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος) αλλά κι όλοι οι υγιείς σκεπτόμενοι συμπολίτες τους που αντιλαμβάνονται πως η μοίρα της περιοχής μπορεί να αλλάξει μόνο εάν κι άλλες επιχειρήσεις -στον τομέα τους η κάθε μία- ακολουθήσουν το παράδειγμα της p-consulting.gr.

Είχαμε την χαρά και την τιμή να συναντηθούμε με την CEO της εταιρείας Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη και να κάνουμε μαζί της μια ενδιαφέρουσα κουβέντα, που δεν περιορίστηκε μόνο στο επιχειρησιακό κομμάτι, αλλά προεκτάθηκε και σε κοινωνικά και προσωπικά ζητήματα.

Παρακάτω, τα βασικότερα σημεία της κουβέντας μας.

Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία και την πορεία της p-consultng.gr

Πολύ συνοπτικά θα πω ότι η p-consulting.gr ήταν το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012, μέσα στην κρίση από δυο ανθρώπους με τεχνογνωσία και όραμα. Προφανώς και αξιοποίησε την ψηφιακή τεχνολογία και τις ευκαιρίες που η Ευρώπη δίνει στους ανθρώπους της, φέρνοντας πολύ σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα. Κι εκεί που μετά από 3 χρόνια είχαμε πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα ήρθαν τα capitalcontrols και πλήγωσαν την εξωστρέφεια όλων των ελληνικών επιχειρήσεων. Αλλά αυτό μας πείσμωσε ακόμη περισσότερο και καταφέραμε όχι μόνο να επιβιώσουμε αλλά σήμερα, 8 χρόνια μετά, να είμαστε μια ομάδα 12 ανθρώπων που συνεχώς εξελισσόμαστε προσφέροντας νέες και πιο αποτελεσματικές λύσεις στο επιχειρηματικό αλλά και κοινωνικό ευρωπαϊκό στερέωμα

Πώς επιτύχατε να δημιουργήσετε μια τόσο εξωστρεφή επιχείρηση με έδρα την Πάτρα; Φαινόμενο, αν μη τι άλλο, σπάνιο.

Επενδύοντας ισόποσα στον ανθρώπινο αλλά και τεχνολογικό παράγοντα. Με ισορροπία στις κινήσεις μας και συμμετρία στις επιλογές μας. Με πολύ ενέργεια στην επικοινωνία αλλά και τη φυσική παρουσία σε συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ευρώπη. Με συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση σε νέα τεχνολογικά και ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Με την αρχαία ελληνική προσέγγιση το μειονέκτημα να το κάνουμε προτέρημα. Αλλά φυσικά και πολλές θυσίες. Η Πάτρα είναι μια ευρωπαϊκή πόλη (ή τουλάχιστον έτσι θεωρείται) και θεωρούμε υποχρέωσή μας να το έχουμε πολύ ψηλά στην ατζέντα μας καθημερινά. Αυτά που έχουμε στην ατζέντα μας προσπαθούμε να τα υλοποιούμε!

Ποια είναι τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά έργα και προγράμαμτα που υλοποιείτε αυτή την περίοδο;

Στην παρούσα φάση η εταιρεία μας έχει επικεντρωθεί σε έργα που αφορούν το περιβάλλον, την χρήση νέων τεχνολογιών (με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη) και τη συμπερίληψη. Μέσα από συνεργασίες με δεκάδες οργανισμούς, ινστιτούτα, ευρωπαϊκούς φορείς, επιχειρήσεις, επιμελητήρια, ΜΚΟ και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναπτύσσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιηθούν από την κοινωνία και να κάνουν την καθημερινότητα μας πιο εύκολη.

Τι περιλαμβάνει η θέση της CEO σε μία εταιρεία σαν τη δική σας;

Καθημερινές προκλήσεις, εκπλήξεις αλλά και πολύ ικανοποίηση. Η ικανοποίηση να ολοκληρώνεις μικρά βήματα. Βήματα που αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης διαδρομής, που στο τέλος οδηγεί στον στόχο.

Βλέπετε προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας ή το έχουμε χάσει οριστικά αυτό το τρένο;

Η Δυτική Ελλάδα είναι μια από τις σίγουρες περιφέρειες στην χώρα που τα αμέσως επόμενα χρόνια θα έχει αναπτυχθεί. Και θεωρώ με ραγδαίο ρυθμό, για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα γιατί η (φυσική) προσβασιμότητα βελτιώνεται καθημερινά. Η τεχνολογική προσβασιμότητα είναι ήδη σε μεγάλη ανάπτυξη καθώς πολλές εταιρείες πληροφορικής και όχι μόνο,διεθνούς βεληνεκούςεπενδύουν συνεχώς στην Δυτική Ελλάδα. Και πιστέψτε με, δεν θα επένδυαν αν δεν υπήρχαν οι συνθήκες εκείνες που θα υποστήριζαν κάτι τέτοιο! Είναι λοιπόν βέβαιο ότι η Δυτική Ελλάδα αναπτύσσεται ήδη και σίγουρα σε 5 χρόνια από σήμερα θα είμαστε μπροστά σε μια διαφορετική Ευρωπαϊκή Περιφερειακή πραγματικότητα.

Ως μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, πώς μπορείτε και συνδυάζετε τους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλείστε να ανταπεξέρχεστε καθημερινά;

Σίγουρα με δυσκολία. Ο χρόνος είναι περιορισμένος και οι ανάγκες πολλές. Όμως το θέμα είναι πάντα να βρίσκεις τις ισορροπίες που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να νιώσεις ότι εκπληρώνεις επαρκώς τους πολλούς και παράλληλους ρόλους, όπως της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης (με περίσσιες ευθύνες), αλλά κάπως έτσι δεν είναι σήμερα για όλες τις εργαζόμενες μητέρες η κατάσταση; Πλάνο, προγραμματισμός και ψυχραιμία στις έκτακτες περιστάσεις.

Πώς βλέπετε την p-consulting.gr σε δέκα χρόνια από τώρα και πώς εσάς προσωπικά;

Αν με ρωτούσατε πριν πέντε χρόνια θα τολμούσα να σας απαντήσω. Όχι γιατί δεν έχουμε στρατηγικό πλάνο στην εταιρεία σήμερα, αλλά γιατί η τεχνολογία πλέον προχωρά με τόσο φρενήρεις ρυθμούς που είναι λίγο παράτολμο να προβλέψουμε τη δεκαετία. Ας συντονιστούμε σε πιο μικρά μήκη κύματος και επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ότι η p-consulting.gr σε πέντε χρόνια από σήμερα θέλουμε να παραμένει σε ισορροπία. Ανθρώπινη όπως σήμερα αλλά και πάλι τεχνολογικά εξελιγμένη, αξιοποιώντας εργαλεία όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, πάνω στην οποία μάλιστα χαράσσουμε τη στρατηγική της. Και προφανώς να συνεχίσει να μοιράζεται γνώση και να προσφέρει υπηρεσίες στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε χώρες εκτός αυτής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά