Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Αγωνία για τους επιβαίνοντες του αυτοκίνητου που παρασύρθηκε από τον χείμαρρο – Απειλούνται σπίτια από την υπερχείλιση - ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα ορμητικά νερά έφτασαν το 1,5 μέτρο

Νεοτερα:  Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό οχήματος με επιβαίνοντες, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά χειμάρρου στην περιοχή Πλουτοχώρι, του Δήμου Αδρίτσαινας - Κρεμαστών Ηλείας.

Για τον εντοπισμό των επιβατών κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, τα Π.Κ. Κρεστενών, Αρχαίας Ολυμπίας και η Ομάδες της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.

Στην Ηλεία και η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας- Τι λένε οι πληροφορίες του thebest.gr

Κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, η υπερχείλιση των ρεμάτων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους καθώς απειλεί σοβαρά τα σπίτια στο Πλουτοχώρι.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο ilialive.gr αναφέρει ότι γύρω στις 8.30 είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό ενώ κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μια ακόμη γυναίκα αφού στην προσπάθειά της να περάσει το καλυμμένο με νερό γεφύρι, λίγο πριν της έσβησε η μηχανή, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.

Τις έρευνες συντονίζει ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας της Πυροσβεστικής Χριστόφορος Μπόκας, ενώ συνδράμουν δυνάμεις του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αστυνομίας.

 Πρώτη Ενημέρωση: Αναστάτωση έχει προκληθεί εδώ και λίγη ώρα στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεία, αφού από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή παρασύρθηκε όχημα με δύο άτομα τα οποία και αγνοούνται.
Το ζευγάρι φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που έφτασαν το 1,5 μέτρο και το κάλυψαν.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ερευνήσουν κάθε σημείο της περιοχής για να βρουν το αγνοούμενο ζευγάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχη τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι καθοδόν μια Ομάδα Ορμητικών Νερών με 4 άτομα από την 6η ΕΜΑΚ, ενώ εντολή να ετοιμαστεί έχει λάβει και η Ομάδα Υποβρύχιων Διασώσεων με άλλα τέσσερα άτομα. Το 1/3 περίπου της 6ης ΕΜΑΚ κινητοποιήθηκε στο εν λόγω συμβάν, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα του συμβάντος. Στο σημείο βρίσκεται επίσης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, η υπερχείλιση των ρεμάτων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους καθώς απειλεί σοβαρά τα σπίτια στο Πλουτοχώρι.

Από την πρώτη στιγμή στο Πλουτοχώρι βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος για να διαπιστώσουν από κοντά την όλη κατάσταση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις