Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγαλύτερη η διασπορά της γρίπης από αυτή του κορωνοϊού – Τα στοιχεία που ανησυχούν τους επιστήμονες

Μεγαλύτερη η διασπορά της γρίπης από αυτ...

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι

Αυξάνεται η ανησυχία των επιστημόνων για τα κρούσματα της γρίπης, καθώς η διασπορά της είναι μεγαλύτερη από αυτή του κορωνοϊού

Οι ασθενείς με γρίπη γεμίζουν τα επείγοντα των νοσοκομείων και μπορεί ακόμα η διασπορά της -που είναι μεγαλύτερη από αυτή του κορωνοϊού- να μην έχει αποτυπωθεί στους θανάτους, ωστόσο έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι διασωληνωμένοι. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την εβδομάδα 1 – 7 Ιανουαρίου 2024, καταγράφηκαν 14 νέες διασωληνώσεις. Όλοι οι ασθενείς που μπήκαν σε ΜΕΘ -συνολικά 49 από την έναρξη καταγραφής των κρουσμάτων το φθινόπωρο- διαγνώστηκαν με γρίπη τύπου Α, με εξαίρεση έναν ασθενή με γρίπη τύπου Β.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, διότι η φετινή γρίπη είναι βαριά και εμφανίζει πολλές επιπλοκές. 

Όσον αφορά στα κρούσματα κορονοϊού, όπως προέκυψε από τα τελευταία στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης (11.01.2024), έχουν μειωθεί οι προσελεύσεις ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία, αλλά και οι νοσηλείες. Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 1 – 7 Ιανουαρίου 2024 καταγράφηκαν 1.679 εισαγωγές έναντι 1.818 που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα του 2023. 

Ωστόσο, παρατηρείται επιβάρυνση στους σκληρούς δείκτες, καθώς αυξήθηκαν οι νεκροί -93 την τελευταία εβδομάδα- και 78 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, κάτι που η επιστημονική κοινότητα περίμενε ότι θα συμβεί αμέσως μετά τις γιορτές.  Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων αυτών είναι ανεμβολίαστοι. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις