Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι στη Μέση Ανατολή: «Σκληρή απάντηση» υπόσχεται ο Χαμενεΐ μετά τις εκρήξεις

 ΦΩΤΟ - MEHR NEWS AGENCY/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ - MEHR NEWS AGENCY/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποσχέθηκε να δοθεί «σκληρή απάντηση» στη διπλή έκρηξη, που στοίχισε τις ζωές τουλάχιστον 103 ανθρώπων στην πόλη Κερμάν, κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης  για τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τον θάνατο του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Κάσεμ Σολεϊμανί.

«Οι διαβολικοί εγκληματίες και εχθροί του ιρανικού έθνους για ακόμη μια φορά προκάλεσανκαταστροφή και μετέτρεψαν σε μάρτυρες έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας στην Κερμάν» δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας: «Θα υπάρξει σκληρή απάντηση σε αυτή την καταστροφή, Θεού θέλοντος».

 Ο Ραϊσί ακύρωσε την επίσκεψη του στην Τουρκία 
 Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Τουρκία αύριο, 4 Ιανουαρίου, σημειώνοντας ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί εν ευθετώ χρόνω.

 «Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κερμάν κατά τις οποίες μαρτύρησαν πολλοί Ιρανοί, ο πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία. Το ταξίδι αυτό θα πραγματοποιηθεί σε κατάλληλο χρόνο», ξεκαθάρισε ο Μοχαμάντ Τζαμσιντί, πολιτικός σύμβουλος του Ιρανού προέδρου.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι στις επιθέσεις εμπλέκεται το Ισραήλ 
 Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, νωρίτερα,  διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στις εκρήξεις και εκτίμησε ότι το ίδιο ισχύει και για το Ισραήλ. 

 «Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται με κανέναν τρόπο. Κάθε αντίθετος ισχυρισμός είναι παράλογος» είπε ο Μίλερ, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι το Ισραήλ εμπλέκεται σε αυτήν την επίθεση».

Αναφερόμενος στον θάνατο του υπαρχηγού της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι, ο Μίλερ είπε ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου σε άλλα μέτωπα. Ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάποια εικασία για το ποιος ευθύνεται για την επίθεση εναντίον του Αρούρι, τον οποίο αποκάλεσε «βάναυσο τρομοκράτη που έχει αίμα πολιτών στα χέρια του».

 Από την πλευρά του το Ισραήλ, δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε όμως και διέψευσε ότι εξαπέλυσε την επίθεση εναντίον του Αρούρι. Η Ουάσινγκτον δεν είχε ενημερωθεί πριν από το πλήγμα, σημείωσε ο Μίλερ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις