Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: O άθλος του Αντώνη που από τα 256 κιλά έφτασε στα 120

Πάτρα:  O άθλος του Αντώνη που από τα  2...

Τι λέει για την επιτυχή του προσπάθεια

Έναν μεγάλο άθλο πέτυχε ο Αντώνης ο οποίος κατάφερε να μειώσει το βάρος του κατά 136 κιλά αλλά και να κόψει το τσιγάρο, καθώς κάπνιζε 4 πακέτα την ημέρα. Για τον αγώνα του και τη νέα του ζωή μίλησε στην εφημερίδα Πολιτεία ο Αντώνης Ζηκόπουλος.

Ούτε ο θάνατος των γονιών του, ούτε η ανεργία και η κακή οικονομική κατάσταση, ούτε βεβαίως το όποιο μπούλινγκ μπορεί να «γεύτηκε» στη ζωή του μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στον μεγάλο του στόχο! Έναν στόχο που στην αρχή φάνταζε με άπιαστο όνειρο και που ο ίδιος γνώριζε πως η επίτευξή του απαιτούσε θυσίες που ούτε εκείνος ήξερε στην αρχή εάν θα μπορούσε να τις αντέξει.


Αλλά η θέληση, η πίστη τον «συνόδευσαν» σε αυτή την δική του «Οδύσσεια» για να χάσει 136 κιλά και να τα διώξει από πάνω του, φέρνοντας πάλι πίσω στη ζωή του, ένα ανεχτό βάρος το οποίο συνεχίζει να «παλεύει» για να μειώσει κι άλλο, ώστε να αποδώσει τον εαυτό του ακόμα πιο υγιή και δυνατό στη ζωή!

Όλα ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια όταν ο Αντώνης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με 40 οξυγόνο. «Ήξερα ότι είχα δυο δρόμους. Ή αυτόν που οδηγούσε στο άδοξο τέλος ή αυτόν που θα με έσωζε», λέει στην «Πολιτεία».

Προφανώς επέλεξε τον δεύτερο, τον πιο κοπιαστικό «μονόδρομο» σωτηρίας. «Η αρχή έγινε με… νερό με λεμόνι, κάθε μέρα. Με αυστηρή προσοχή σε ό,τι έτρωγα. Και με συνεχή, ακατάπαυστη άσκηση, κάθε μέρα», τονίζει!

«Αν ήταν δύσκολο; Φυσικά. Σχεδόν αδύνατο μου έμοιαζε στην αρχή, αλλά σκέφτηκα ότι έτσι κι αλλιώς, εκεί που είχα φθάσει, δεν είχα απολύτως τίποτα να χάσω. Έτσι κι αλλιώς, θα έχανα στα σίγουρα μόνο αν συνέχιζα στην ίδια πορεία…», καταλήγει.

Σιγά – σιγά, βασανιστικά και μέσα από αμέτρητες στιγμές που τον έκαναν να θέλει να τα παρατήσει, εκείνος επέμεινε στον στόχο του. Και τελικά, πέτυχε αυτό που στην αρχή φάνταζε ακατόρθωτο: Να φθάσει, σε πρώτη φάση, τα 120 κιλά που ζυγίζει σήμερα!

 

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Εξυπακούεται ότι η προσπάθειά του δεν σταμάτησε. Η μείωση αυτών των κιλών ήταν ο πρώτος «κύκλος». Ο Αντώνης συνεχίζει τον αγώνα του, αυτή την μάχη με το μέσα του, με τους δικούς του «δαίμονες». Τον «επισκέπτονται» κάθε μέρα, θες από κακή ψυχολογία της στιγμής, θες γιατί ζει μόνο με ένα ΚΕΑ, θες γιατί κοπιάζει από την όλη προσπάθεια; Όμως κάθε μέρα καταφέρνει να είναι νικητής και με την ίδια δύναμη να ξεκινά την επόμενη μέρα του. «Θα φθάσω στα 80 κιλά. Και θα το κάνω στα σίγουρα. Έχω πίστη σε εμένα, και στο Θεό», μας λέει…

 

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΩ ΑΛΛΟΥΣ»

Μιλάω δημόσια για έναν και μόνο λόγο. Γιατί σαν κι εμένα μπορεί να υπάρχουν πολλοί άλλοι εκεί έξω. Είτε παχύσαρκοι, είτε καπνιστές, είτε απλά συνάνθρωποί μας που έχουν ένα πρόβλημα που τους φαίνεται «βουνό». Και με το παράδειγμά μου, δεν θέλω να τους πω: «να, κοιτάξτε εγώ τι κατάφερα», αλλά να τους περάσω το μήνυμα: «εφόσον εγώ το κατάφερα, σίγουρα μπορείς κι εσύ»!

Ειδικά για την περίπτωση του καπνιστή, δηλώνει: «Κάπνιζα τέσσερα πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Το έκοψα ξεκινώντας τη δίαιτα. Δεν λέω πως ήταν εύκολο, όχι. Αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Στη ζωή, τελικά, δεν υπάρχει ‘δεν μπορώ’, υπάρχει μόνο… ‘δεν θέλω’».

 

πηγή εφημερίδα Πολιτεία

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις