Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ερυμάνθεια λειτούργησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Στο ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ερυμά...

Την Πέμπτη 21-12-2023 το πρωί - Μάλιστα εκκλησιάστηκαν μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο και το λύκειο της Ερυμάνθειας

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν το Δημοτικό Σχολείο Ερυμανθείας καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Ερυμανθείας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης ξεκίνησε την ομιλία του και μεταξύ άλλων είπε προς τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς: "Μία θέση παρακαλώ". Αυτός ο οποίος ζητά, παιδιά μου ευλογημένα, μια θέση στην καρδιά μας είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Ζητά να του δώσουμε την καρδιά μας για να αποκτήσει η ζωή μας νόημα και να οδηγηθούμε στον αγιασμό και στην σωτηρία.

Ανέλυσε το βαθύτερο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και προέτρεψε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν στην λειτουργική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Έπειτα, ο κ. Χρύσανθος ανέλυσε ποια και τι είναι τα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας δηλαδή, το άγιον Βάπτισμα, το άγιον Χρίσμα, η ιερά Εξομολόγηση, η Θεία Ευχαριστία. Αυτά παιδιά μου είναι τα υποχρεωτικά Μυστήρια τα οποία διαιρούνται σε επαναλαμβανόμενα και μη επαναλαμβανόμενα. Τα μη επαναλαμβανόμενα είναι το άγιον Βάπτισμα και το άγιον Χρίσμα. Υπάρχουν όμως, και τα προαιρετικά Μυστήρια τα οποία είναι η Ιερωσύνη, ο Γάμος και το Ευχέλαιο.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέφερε σε όλους τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις