Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υπερψηφίστηκε με 158 “ναι” ο Προϋπολογισμός

Υπερψηφίστηκε με 158 “ναι” ο Προϋπολογισμός

Ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2024 μετά από την πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή

Με τις 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφία ψηφίστηκε στην Βουλή ο προϋπολογισμός του 2024.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας που διενεργήθηκε σε σύνολο 300 βουλευτών, 158 βουλευτές της πλειοψηφίας ψήφισαν υπέρ ενώ καταψήφισαν οι 142 της αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις αμυντικές δαπάνες υπερψήφισαν 249 βουλευτές και καταψήφισαν 51.

Της έγκρισης του προϋπολογισμού προηγήθηκε εκτενής συζήτηση 5 ημερών ενώ σήμερα τοποθετήθηκαν στην Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί και πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα ενός προϋπολογισμού που προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ 2,9% θα υλοποιηθεί μέσω τολμηρών μεταρρυθμίσεων.

 Ανακοινώνοντας ενδεικτικά την θεσμοθέτηση των μη κρατικών πανεπιστημίων μέσα στον Ιανουάριο του 2024. Παράλληλα θύμισε όμως και την υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2,1% ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον δεν πρόκειται για έναν προϋπολογισμό «ποσοτικής χαλάρωσης» όπως οι προηγούμενοι.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως εστίασαν κατά κύριο λόγο στο ζήτημα της ακρίβειας, που παραμένει «νούμερο ένα» πρόβλημα της κοινωνίας καθώς και στους αυξημένους φόρους που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

 Τονίζοντας μάλιστα την έμφαση που δίνεται στους έμμεσους φόρους ο οποίοι και αυξάνουν τα δημοσιονομικά έσοδα. Όπως επισημάνθηκε από τα κόμματα του προοδευτικού τόξου αυτό σημαίνει πως η ακρίβεια μετατρέπεται σε εισπρακτικό μηχανισμό για την κυβέρνηση.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις