Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Νικολόπουλος: Υπάρχει κύκλωμα εκβιαστών στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Πατρέων;

Ν. Νικολόπουλος: Υπάρχει κύκλωμα εκβιαστ...

Ερώτημα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πάτρα

Με αφορμή το περιστατικό εμπρησμού επαγγελματικού οχήματος στην Πάτρα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « Νέα Πάτρα» κ. Νίκος Νικολόπουλος απευθύνει δημόσιο ερώτημα προς τον δήμαρχο Πατρέων. 

Εισαγωγικά, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει:

Το 2019 το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά εκβιάσεις σε βάρος επαγγελματιών και παραγωγών λαϊκών αγορών της Αττικής. Σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις της αστυνομίας, τα κέρδη του κυκλώματος, που δρούσε από το 2006, ξεπερνούν τα 2,9 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την πρόσφατη πυρπόληση του βαν ενός πολύτεκνου μικροπωλητή στην Πάτρα, κατέθεσα ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο Πατρέων και ελπίζουμε να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις, να εντατικοποιήσει τους ελέγχους και να συνδράμει στην διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Κύριε Δήμαρχε,

Σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, σήμερα, 13.12.2023, γίνεται αναφορά σχετικά με πρόσφατο εμπρησμό σε αυτοκίνητο Βαν πολύτεκνου μικροπωλητή και  για κύκλωμα που δραστηριοποιείται  στις Λαϊκές Αγορές.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καλώ όπως με ενημερώσετε, εάν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες και ο απαιτούμενος έλεγχος στους αδειοδοτούμενους μικροπωλητές στις λαϊκές αγορές και στα παζάρια που πραγματοποιούνται στα όρια του Δήμου.

Τι έχετε πράξει ως Δημοτική Αρχή σε τυχόν περιπτώσεις που κατά τον έλεγχο δηλώνουν εργαζόμενοι σε αδειοδοτούμενους  πάγκους. Έχετε πραγματοποιήσει διασταύρωση με την αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ ως προς την αναγγελία της εργασίας ή όχι;

Ελπίζουμε να δώσετε τις απαιτούμενες εξηγήσεις – απαντήσεις και να μην επιλέξετε την Ένοχη Σιωπή σε πιθανά κυκλώματα εκμετάλλευσης και εκβιασμών.    

       

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις