Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπάιντεν για Ισραήλ: Με τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς, χάνει την διεθνή υποστήριξη

Μπάιντεν για Ισραήλ: Με τους αδιάκριτους...

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε κατά του Ισραήλ

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το Ισραήλ αρχίζει να χάνει υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα με τους βομβαρδισμούς αδιακρίτως της Λωρίδας της Γάζας, που έχουν σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους.

«Αρχίζουν να χάνουν αυτή την υποστήριξη», τόνισε ο Μπάιντεν μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων.

Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει τη σύνθεση της κυβέρνησής του, στην οποία συμμετέχουν σκληροπυρηνικοί.

Την ίδια ώρα, παρά τις αυξανόμενες επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις ανελέητες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ως ένα μέσο πίεσης της Χαμάς που -κατά τα λεγόμενά του- βρίσκεται στα “πρόθυρα διάλυσης”.

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, ενώ ο άμαχος πληθυσμός δεν γνωρίζει που να κατευθυνθεί, αφού οι ισραηλινές επιθέσεις επεκτείνονται σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό θύλακα.

Τις προηγούμενες ώρες έγιναν πολυάριθμα πλήγματα στην πόλη Χαν Γιούνις, νέο επίκεντρο των μαχών, και στη Ράφα, πόλη στα σύνορα με την Αίγυπτο όπου έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές.

“Το γεγονός πως κόσμος παραδίδεται (…) επιταχύνει την επιτυχία μας και αυτό θέλουμε, να προχωρήσουμε γρήγορα”, υπερθεμάτισε στη Χαν Γιούνις ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου Χερτσί Χαλεβί, διαβεβαιώνοντας ότι ότι ο στρατός θα “εντείνει” τις επιχειρήσεις του στον νότο και θα εδραιώσει την παρουσία του στον βορρά.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, περίπου 1.200 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοί και άλλοι 240 απήχθησαν και οδηγήθηκαν στον παλαιστινιακό θύλακο, 137 από τους οποίους παραμένουν σε αιχμαλωσία, έπειτα από την ανακωχή που επέτρεψε να απελευθερωθούν πάνω από 100 όμηροι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

 Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, πάνω από 18.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και έφηβοι.

Από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεών του, ο Τσαχάλ λέει πως έχει υποστεί κάπου εκατό απώλειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις