Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Xριστουγεννιάτικο Παρίσι: Το πολυσυζητημένο «σπιράλ» δέντρο στην Galeries Lafayette και όχι μόνο!

Xριστουγεννιάτικο Παρίσι: Το πολυσυζητημ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα ονομαστά πολυκαταστήματα της γαλλικής πρωτεύουσας έφτιαξαν θεματικές υπερπαραγωγές για τη γιορτινή περίοδο

Σε θαμπώνουν οι βιτρίνες των διάσημων πολυκαταστημάτων αυτές τις μέρες, στην πόλη του φωτός, το Παρίσι. Οι «ναοί» της κατανάλωσης έχουν φροντίσει τα δέντρα και οι βιτρίνες τους να αποτελούν υπερθεάματα. Πιο πολυσυζητημένος χριστουγεννιάτικος διάκοσμος αυτός της πολυσύχναστης Galeries Lafayette.

Η διεύθυνση εμπιστεύθηκε ένα νέο ταλέντο της γαλλικής μόδας, τον 26χρονο σχεδιαστή Charles de Vilmorin, ο οποίος καθιερώθηκε ταχύτατα την τελευταία τριετία. Οι πειραματισμοί του στο body painting, το neon make up, τις puffy σιλουέτες και το art work στα ρούχα του χάρισαν υποψηφιότητες για τα βραβεία LVMH Prize and ANDAM και τα καλλιτεχνικά σκήπτρα του οίκου Rochas.

Charles de Vilmorin

Charles de Vilmorin

Στην Galeries Lafayette έστησε ένα υπερρεαλιστικό δέντρο, κάτω από τον iconic, art deco θόλο. Με design σαν σπιράλ και φοβερή λάμψη, χαρίζει την ψευδαίσθηση της κίνησης και της διαφάνειας. Oι φιγούρα του Αι Βασίλη έχει κάτι από comedia del arte με video game όψη, ενώ οι τόνοι κόκκινου, φούξια, μοβ είναι εκρηκτικοί. Και στις βιτρίνες ο νεαρός couturier «έπαιξε» με εκκεντρικές ψιλόλιγνες υπάρξεις όπως η Star Lady. Τα εγκαίνια του διακόσμου έγιναν με τον δημιουργό παρόντα ενώ τραγούδησε η Ζιλιέτ Αρμανέ.

Και τα άλλα όμως megastores δείχνουν εντυπωσιακά. Στο Printemps το οποίο εγκαινίασε ο ζωντανός θρύλος του γαλλικού σινεμά Κατρίν Ντενέβ το θέμα είναι «Christmas in Paper» οπότε ζωντανεύουν μαγικοί κόσμοι από χαρτί. Στο Bon Marche πρωταγωνιστούν οι αρκούδοι  Adada Bears που διαθέτουν φούρνο, κήπο και εργαστήρια ονείρων ενώ στο Samaritaine οι βιτρίνες δείχνουν πιο σύγχρονες αφιερωμένες στο παριζιάνικο life style, λες και ξεπήδησαν από περιοδικά μόδας αλλά υπάρχουν corners εμπνευσμένα από την παραμυθενια ταινία «Wonka».

 

Printemps

Η Κατρίν Ντενέβ στα αποκαλυπτήρια

Η Κατρίν Ντενέβ στα αποκαλυπτήρια

Le Bon Marche

Christmas bakery

Christmas bakery

Samaritaine

Εμφαση στο fashion attitude

Εμφαση στο fashion attitude

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View