Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θα «πετάξει» φέτος η γαλοπούλα, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε… πόσο

Πάτρα: Θα «πετάξει» φέτος η γαλοπούλα, α...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι σημαίνει το… πέρασμα της παραδοσιακής γαλοπούλας από τα σφαγεία;

Μόλις είκοσι ημέρες πριν τις γιορτές και η τύχη της γαλοπούλας αγνοείται, μαζί και το ύψος της τιμής της.

«Το σίγουρο είναι ότι η τιμή της, θα είναι ανεβασμένη, σε σχέση με πέρυσι» επισημαίνει ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Ηλίας Χατούπης, στο thebest.gr. «Μέχρι ώρας, δεν υπάρχει εικόνα για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Η γενικευμένη ακρίβεια θα συμπαρασύρει και την τιμή της γαλοπούλας, ενώ ακόμα είμαστε σε αναμονή για το τι θα γίνει με τα σφαγεία καθώς αυτή η αλλαγή, την οποία και έχει προαναγγείλει το αρμόδιο υπουργείο, μπορεί να επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση».

Η αλλαγή με τα σφαγεία

Τι σημαίνει το… πέρασμα της παραδοσιακής γαλοπούλας από τα σφαγεία; Ο κ. Χατούπης, εξηγεί «ενώ μέχρι και πέρυσι, μπορούσαμε να πουλάμε, αυτό που λέμε «από το χωράφι», πέρυσι μας είχαν ανακοινώσει ότι από φέτος, η γαλοπούλα θα πρέπει να περνάει από σφαγείο με πουλερικά προκειμένου να περνάει από κτηνιατρικό έλεγχο και να πωλείται με ταμπέλα στα κρεοπωλεία. Τα προηγούμενα χρόνια, τον έλεγχο το έκανε ο χασάπης. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τι θα ισχύσει τελικά. Αν όντως ισχύσει, τότε θα δούμε πολύ υψηλές τιμές, γιατί τα έξοδα θα ανέβουν. Αυτός είναι και ένας λόγος που ακόμα, η γαλοπούλα δεν έχει έρθει στα κρεοπωλεία. Η περσινή ενημέρωση αφορούσε και τα κοκόρια».

Όμως η γαλοπούλα δεν θα είναι η μοναδική που θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο στις φετινές γιορτές και στις αγορές που πρόκειται να γίνουν από τα νοικοκυριά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ακριβότερο κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρυσι πωλείται το κρέας «το μοσχάρι έχει πάρει αύξηση, σχεδόν 20% και το χοιρινό με το κοτόπουλο περίπου 12%».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις