Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κυκλοφορεί ο νέος δίσκος Μητροπάνου-Κραουνάκη

Κυκλοφορεί ο νέος δίσκος Μητροπάνου-Κραουνάκη

Απόψε στο Γκάζι στην Αθήνα η πρώτη παρουσίαση του σε δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και θαυμαστές του σπουδαίου λαικού ερμηνευτή

Έναν ολοκαίνουριο δίσκο σε συνεργασία με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη κυκλοφόρησε ο σημαντικός λαικός μας ερμηνευτής Δημήτρης Μητροπάνος. Πρόκειται για το cd με γενικό τίτλο «Εδώ είμαστε» το οποίο περιλαμβάνει συνολικά δεκατέσσερα λιακά κομμάτια σε μουσικές του Κραουνάκη και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, του Μάνου Ελευθερίου καθώς και του ίδιου του κ. Κραουνάκη και του Λάκη Λαζόπουλου.

Ο δίσκος που κυκλοφορεί από τη ΜΙΝΟΣ EMI θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους και θαυμαστές του Δημήτρη Μητροπάνου σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου το βράδυ στο «Αθήρι» στο Γκάζι όπου αναμένεται να παρευρεθούν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος στις 9 Ιουνίου δίνει από κοινού συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Στην δισκοπαρουσίαση αναμένεται να παραστεί και η Πέγκυ Ζήνα που είχε συνεργαστεί την περασμένη χρονιά με τον Δημήτρη Μητροπάνο, ο Λούκας Γιώρκας που μας εκπροσώπησε στη φετινή Γιουροβίζιον και ανήκει κι αυτός στο δυναμικό της εταιρείας ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ καθώς και οι Δημήτρης Μπάσης και Γιάννης Κότσιρας με τους οποίους θα κάνει φέτος το καλοκαίρι συναυλίες ανά την Ελλάδα ο σπουδαίος λαικός μας τραγουδιστής. Μάλιστα οι δύο πρώτες συναυλίες τους θα δοθούν στον Λυκαβηττό στην Αθήνα και στο θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη στις 27 και 29 Ιουνίου αντίστοιχα ενώ στις 11 Ιουλίου ο Δημήτρης Μητροπάνος θα βρίσκεται στην Πάτρα στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Μία πρώτη γεύση της ιδιαίτερης αυτής συνεργασίας των Μητροπάνου-Κραουνάκη πήρε ο κόσμος την περασμένη εβδομάδα στο Αλ τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου στο κανάλι του Alpha όπου και εμφανίστηκαν live οι Μητροπάνος –Κραουνάκης ενθουσιάζοντας το κοινό. Ο ήχος του δίσκου κινείται σε λαϊκά μονοπάτια, με το ιδιόμορφο, χαρακτηριστικό στυλ του Σταμάτη Κραουνάκη να πρωτοστατεί, ενώ η θεματολογία του είναι σύγχρονη και παρεμβατική και έχει αναφορές σε όσα σοβαρά συμβαίνουν γύρω μας. Όπως ήδη γράφτηκε πρόκειται για λαικά τραγούδια ευθύβολα, ξεκάθαρα, λιτά, καυστικά και βεβαίως ερωτικά. Όπως μάλιστα σημειώνει ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης: «μοιάζουν οι αγάπες μες στα χρόνια σαν τις λύπες», ατάκα που πιθανόν να παραπέμπει σε κάτι αυστηρά προσωπικό ή και στην ευρύτερη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν αυτή τη στιγμή όλοι οι Έλληνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος ερμηνεύει στο νέο του δίσκο και ποίηση Κωστή Παλαμά μελοποιημένη από τον Κραουνάκη (Το ταξίδι). Ακόμα περιλαμβάνεται το τραγούδι του Λάκη Λαζόπουλου «Όταν έχω εσένα» που είχε πρωτοακουστεί στην θεατρική του παράσταση «Ο Βιοπαλαιστής στη στέγη».

Η σπίθα της συνεργασίας μεταξύ των κ.κ. Μητροπάνου και Κραουνάκη άναψε πριν περίπου δύο χρόνια και σε όλη τη διάρκεια μέχρι τώρα που ο δίσκος ετοιμάστηκε και πλέον κυκλοφορεί, δεν υπήρχαν χρονικοί περιορισμοί και παρεμβάσεις, δεν υπήρχαν προδιαγραφές, οδηγίες και συνταγές παρά μόνο εκτίμηση και «βύθισμα» στις νότες και τα λόγια. Έτσι ξεκίνησε αυτό το μουσικό ταξίδι με κάθε τραγούδι να είναι και ένα αποτύπωμα ζωής, μια σκηνή του δρόμου, μια σκοτεινή σκέψη, με τη βαθιά λαική, δυναμική φωνή του Μητροπάνου να παρασύρει όλους και να απογειώνει τους στίχους και τις μουσικές.

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture