Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εργαζόμενοι νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας": Παρέμβαση στον Πρωθυπουργό για επανεξέταση της διάρκειας των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού

Εργαζόμενοι νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέα...

Η ανακοίνωση

Με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» ζητά την προσωπική παρέμβασή του, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας για παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού των Νοσοκομείων (Ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού) για 1 έτος, καθώς και την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συγκεκριμένα, στη σχετική επιστολή αναφέρεται:

 "Κε Πρωθυπουργέ,

Σε συνέχεια της ανάρτησης του σχετικού σχεδίου νόμου προς δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, με λύπη διαπιστώσαμε πως ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας προβλέπει παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού για 6 μήνες και όχι για 1 έτος, όπως είχε εξαγγείλει επανειλημμένα ο αρμόδιος Υπουργός. Επίσης, δε γίνεται αναφορά στους συμβασιούχους ΙΔΟΧ του ν. 4825/2021 και τους ΣΟΧ.

Η ύπαρξη πολλών ταχυτήτων στις ανανεώσεις του προσωπικού ΙΔΟΧ με καθεστώς ολιγόμηνων συμβάσεων, το οποίο προσέφερε τα μέγιστα στο ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας και επί της ουσίας καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επιτείνει το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειάς του. Επιπροσθέτως, επηρεάζει την αποδοτικότητά του, υποχρεώνει τα Νοσοκομεία να χορηγούν το σύνολο της κανονικής αδείας πριν τη λήξη των συμβάσεων και δημιουργεί άσκοπη γραφειοκρατία στις υπηρεσίες των φορέων του Υπουργείου Υγείας.

Ζητάμε να επιληφθείτε του ζητήματος προσωπικά και να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ (μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευθεί ούτε μια) και καλύτερο σχεδιασμό της διαχείρισης του υπάρχοντος προσωπικού με παράταση 1 έτους όλων των κατηγοριών των συμβασιούχων του Υπουργείου Υγείας.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου η παράταξή μας έχει καταθέσει και σχετικές παρατηρήσεις".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις