Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καβάλα: Είδε τον πατέρα του να καταρρέει μπροστά του και πάλεψε για να του σώσει τη ζωή, αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Καβάλα: Είδε τον πατέρα του να καταρρέει...

Έκκληση για περισσότερα ασθενοφόρα

Μπροστά στα μάτια του γιου του κατέρρευσε ένας 61χρονος στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Ο νεαρός έχασε τον πατέρα του μπροστά στα μάτια του καθώς πάλεψε με κάθε τρόπο να τον κρατήσει στη ζωή, όμως δεν τα κατάφερε.

«Στη μέση ήταν ο πατέρας μου, προσπαθούσε να έρθει σε εμένα, τον τραβούσα εγώ, τον τραβούσε και από την άλλη μεριά ο Χάρος, δυστυχώς με κέρδισε», είπε ο νεαρός άνδρας στο Mega. Όπως εξήγησε, ο πατέρας του τον περίμενε στο καφέ που δουλεύει, ωστόσο ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και έπεσε στο πεζοδρόμιο. «Μιλούσαμε, γελούσαμε. Λέω "άντε μπαμπά πάμε σπίτι σιγά σιγά" και βγαίνω να φύγουμε μαζί. Εγώ ήμουν ακριβώς σε αυτό το σημείο, τον άκουσα έβηξε, γύρισα, καθόταν στο πίσω σκαμπό και πέφτει αναίσθητος εκεί πέρα», είπε ο 18χρονος ο οποίος κατάφερε να μην χάσει την ψυχραιμία του.

«Κρατήσου πατέρα, θα τα καταφέρουμε»
 Παρότι τρόμαξε αρκετά, υπερίσχυσε η λογική και αποφάσισε άμεσα να δράσει. «Έτρεξα πάνω του, έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω. Είχε τις αισθήσεις του, προσπαθούσε να ανασάνει, του έλεγα "κρατήσου πατέρα, θα τα καταφέρουμε", με κοιτούσε μέσα στα μάτια σαν να μου έλεγε “σταμάτα”», θυμάται και περιγράφει τα λεπτά που ακολούθησαν κατά τα οποία κατέβαλλε κάθε προσπάθεια να κρατήσει τον πατέρα του στη ζωή. Άρχισε να τού κάνει ΚΑΡΠΑ ενώ γύρω τους είχε μαζευτεί κόσμος. Μεταξύ αυτών και μία κοπέλα με έναν απινιδωτή στα χέρια. Ο 18χρονος δεν σταμάτησε στιγμή να παλεύει. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά έτσι με είχε διαμορφώσει ο πατέρας μου, να μη φοβάμαι, να μπορώ να βοηθάω τον κόσμο», ανέφερε ο ίδιος. Ωστόσο, ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τον πατέρα του. Το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης, δεν ήταν διαθέσιμο.

«Πήραν τηλέφωνο τα παιδιά που ήταν δίπλα στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, έχει ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς το ασθενοφόρο έλειπε σε άλλο χωριό για άλλο περιστατικό», δήλωσε ο Ανδρέας Καλλινικίδης, αντιδήμαρχος Παγγαίου. Αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ με τους διασώστες από την Καβάλα να φτάνουν όταν, πλέον, ήταν αργά για τον 61χρονο, τον οποίο πρόδωσε η καρδιά του.

 Έκκληση για περισσότερα ασθενοφόρα
Ο 18χρονος γιος του σημείωσε πως, «τον είχα δει ότι δεν ήταν πολύ καλά. Μία εβδομάδα πιο νωρίς είχε ζαλιστεί έξω από το σπίτι» ενώ έκανε έκκληση να υπάρξουν περισσότερα ασθενοφόρα, προκειμένου να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές. «Καλό θα ήταν να βάλουν 1-2 ασθενοφόρα παραπάνω, δεν γίνεται για 32.000 κατοίκους να υπάρχει ένα. Από μικρό παιδί με μεγάλωσε ο πατέρας μου, με ανέθρεψε, μου έμαθε τρόπους, να είμαι δυνατό παιδί», τόνισε.

Ο 18χρονος προσπαθεί σήμερα να σταθεί στα πόδια του, υπογραμμίζοντας ότι, ο πατέρας του, τού δείχνει τον δρόμο από ψηλά. «Ένιωθα ότι παλεύαμε με τον Χάρο μισή ώρα. Προσπαθούσα να τον κρατήσω. Ο πατέρας μου με κοιτούσε στα μάτια, μέσα στην ψυχή μου. Πάλεψα, αλλά δεν μπόρεσα να τον κρατήσω. Έφυγε με την περηφάνια ότι ο γιος του δε φοβήθηκε εκείνη τη στιγμή», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις