Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι είναι ο φόβος του αυτοκινήτου στους σκύλους και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι ο φόβος του αυτοκινήτου στους σ...

Ο μικρός μας φίλος μπορεί να εμφανίσει έντονη σιελόρροια, λαχάνιασμα, μπορεί να αρχίσει να τρέμει, να γαβγίζει ή ακόμα και να κάνει εμετό.

Ενώ ορισμένα σκυλάκια λατρεύουν τις βόλτες με το αυτοκίνητο, είναι πολλά αυτά που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να νιώσουν άγχος, φόβο και αδιαθεσία.

Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό καθώς ο μικρός μας φίλος μπορεί να εμφανίσει έντονη σιελόρροια, λαχάνιασμα, μπορεί να αρχίσει να τρέμει, να γαβγίζει ή ακόμα και να κάνει εμετό.

 
Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, αυτόν το φόβο του αυτοκινήτου;
Σωστή Εκπαίδευση

Για να νιώσει ο σκύλος μας άνετος και ασφαλής από τις πρώτες κιόλας φορές που θα μπει στο αυτοκίνητό μας, καλό είναι να ξεκινήσουμε από μια απλή, βασική εκπαίδευση. Τις πρώτες φορές δηλαδή, να μπούμε στο πίσω κάθισμα μαζί του με τη μηχανή του αυτοκινήτου σβηστή και να αρχίσουμε να παίζουμε ή να του δίνουμε τις αγαπημένες του λιχουδιές.

Τις επόμενες φορές να επαναλάβουμε το ίδιο αλλά να έχουμε τη μηχανή του αυτοκινήτου αναμμένη ώστε να δούμε την αντίδρασή του στο συγκεκριμένο θόρυβο. Εφόσον δε δώσει σημασία σε αυτή την αλλαγή, μπορούμε να ξεκινήσουμε να πηγαίνουμε κοντινές διαδρομές. Για τις πρώτες φορές τώρα, καλό είναι τα μέρη που θα επισκεφτούμε να είναι ευχάριστα, όπως για παράδειγμα ένα πάρκο σκύλων ή κάποιο pet shop για να αγοράσουμε νόστιμα σνακ και παιχνίδια. Δυστυχώς, δε θα μπορούμε πάντα να αποφεύγουμε τον κτηνίατρο ή κάποιες βαρετές διαδρομές, αλλά τουλάχιστον οι πρώτες βόλτες ας προσπαθήσουμε να τις συνδυάσουμε με μία ευχάριστη ανάμνηση.

Διαχείριση Άγχους

 
Εφόσον δοκιμάσουμε τη βασική εκπαίδευση αλλά δε λειτουργήσει στο δικό μας σκυλάκι, ίσως ήρθε η ώρα να περάσουμε σε πιο δραστικά μέτρα για τη διαχείριση του άγχους, ώστε να μην ταλαιπωρείται το χνουδωτό μας φιλαράκι. Ο/Η κτηνίατρός μας μπορεί να μας προτείνει κάποιο χαλαρωτικό χάπι ή σιρόπι ή ακόμα και λιχουδιές για ένα πιο άνετο και χαλαρό ταξίδι.

Φαγητό

Ένας σκύλος με γεμάτο στομάχι είναι πιο εύκολο να αισθανθεί αδιαθεσία και να κάνει εμετό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οπότε καλό είναι να μην έχει φάει πριν τη διαδρομή που σκοπεύουμε να κάνουμε ώστε να μη συνδέσει το αυτοκίνητο με τη δυσφορία που μπορεί να νιώσει.

Συχνές στάσεις

Εάν ο προορισμός μας βρίσκεται μακριά, οι συχνές στάσεις είναι απαραίτητες. Έτσι ο σκύλος μας μπορεί να πιει νερό, να περπατήσει λιγάκι για να ξεμουδιάσει αλλά και να παίξει μαζί μας.

 
Κατάλληλες Προμήθειες

Εκτός από λιχουδιές, νερό, λουριά και ίσως κάποιο παιχνίδι, πρέπει να έχουμε εξοπλίσει το αυτοκίνητό μας με τα απαραίτητα για την ασφάλεια του σκύλου μας. Με ένα ειδικό κάλυμμα στα πίσω καθίσματα μπορούμε να αποφύγουμε τυχόν ακαθαρσίες από λασπωμένα πόδια ή εμετό. Απαραίτητο αξεσουάρ είναι και οι ζώνες ασφαλείας για σκύλους που δένουν στις ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου και έτσι είμαστε σίγουροι ότι είναι προστατευμένοι από τυχόν ατυχήματα.

Άθληση

Μια μεγάλη βόλτα ή ένα έντονο παιχνίδι, μπορεί να κουράσει το σκυλάκι μας οπότε όταν ξεκινήσει η διαδρομή, θα χαλαρώσει και θα κοιμηθεί.

Ήρεμο περιβάλλον

Εμείς μπορεί να λατρεύουμε τη δυνατή μουσική αλλά αυτό δεν ισχύει και για τους σκύλους. Η χαλαρωτική μουσική μπορεί να βοηθήσει το τετράποδο φιλαράκι μας να ηρεμήσει και να μη νιώσει άγχος. Πρέπει, επίσης, να φροντίζουμε να μπαίνει καθαρός αέρας γιατί έτσι αποτρέπεται η ναυτία. Κάποιο παιχνίδι μασήματος ή μια λιχουδιά μεγάλης διάρκειας θα τον κρατήσουν απασχολημένο και σε συνδυασμό μάλιστα με την ήρεμη και απαλή μουσική, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι.

πηγή topetmou.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις