Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαξίμου σε Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε

Μαξίμου σε Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παρ...

Η απάντηση

Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τα όσα είπε ο Ρίσι Σούνακ στη βρετανική Βουλή.

Ο Ρίσι Σούνακ υπεραμύνεται της απόφασής του να ματαιώσει την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στη Βουλή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει ότι είχε συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου να μην συζητηθεί το ζήτημα των Γλυπτών, γεγονός το οποίο η Ελλάδα αρνήθηκε. Ο διαπληκτισμός του με τον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ ήταν έντονος.

 Στη Βουλή, ο Σούνακ δέχτηκε ερώτηση από τον Στάρμερ και είπε χαρακτηριστικά ότι όταν αναλαμβάνουν οι άνθρωποι δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν. Ο ηγέτης των Εργατικών, ακούγοντας τον Σούνακ είπε: «Ο πρωθυπουργός τα έχασε». Ο Κιρ Στάρμερ, μάλιστα τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης είναι «ένας οικονομικός μας σύμμαχος, ένας σημαντικός μας εταίρος στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει (ο Σούνακ) αυτήν τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά θέματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και ακύρωσε την τελευταία στιγμή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις