Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε το προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ξεκίνησε το προσκύνημα στον Άγιο ...

Στήθηκαν και οι πάγκοι

Τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα γιορτάζει η Πάτρα και οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα και αύριο.

Οι πιστοί συρρέουν ήδη στον νέο Ιερό Ναό του Πρωτοκλήτου, για να προσκυνήσουν την Κάρα και τον Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέα και να ανάψουν ένα κεράκι, ενώ απέναντι, στον χώρο του δημοτικού πάρκινγκ έχουν στηθεί οι πάγκοι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, σήμερα Τετάρτη 29/11 στις 18.00 θα τελεστεί ο πανηγυρικός, πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου, όπου όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, θα προεξάρχει και θα κηρύξει το Θείο λόγο, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος.

Στις 10 το βράδυ θα ψαλεί η ιερά αγρυπνία και το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023, στις 7 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και ακολούθως στις 8.30 με 10.45 η πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου τον Θείο λόγο θα κηρύξει εκ των αρχιερέων, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

 

Η Θεία Δοξολογία θα τελεστεί στις 10.45 με 11 το πρωί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει, η λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα. Η πορεία της λιτανείας θα έχει φέτος μία μικρή τροποποίηση φτάνοντας η πομπή στο ύψος της Τριών Ναυάρχων όπου λόγω των έργων που επιτελούνται εκεί από το Δήμο, η πομπή δεν θα στρίψει στην Τριών Ναυάρχων όπως συνήθως γίνεται αλλά θα συνεχίσει την Μαιζώνος έως την οδό Κοραή και θα στρίψει εκεί για να βγει κάτω στην Αγ. Ανδρέου και να επιστρέψει στο ναό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις