Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Τέσσερις must προορισμοί για τις προ Χριστουγέννων αποδράσεις

Τέσσερις must προορισμοί για τις προ Χρι...

Τώρα που οι τιμές είναι ακόμα καλές

Λιγότερο από ένας μήνας μας χωρίζει από τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τον καιρό να θυμίζει μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο χειμώνα.

Σα να λέμε πως επιτέλους έφτασε η κατάλληλη εποχή για μια χειμερινή απόδραση σε μέρη άκρως συνδεδεμένα με τη γιορτινή ατμόσφαιρα και τις χαμηλές θερμοκρασίες!

 Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως πριν τις γιορτές η κίνηση είναι σίγουρα λιγότερη οπότε μπορούμε να απολαύσουμε πολύ πιο ήρεμα το ολιγοήμερο διάλειμμά μας από την απαιτητική καθημερινότητά μας.

 Πού πάμε;

 Ιδού τέσσερις απόλυτα must προορισμοί που είναι ιδανική επιλογή για τις αρχές Δεκέμβρη, πριν τις ορδές παραθεριστών και τις… τσουχτερές τιμές που θα ισχύσουν τη γιορτινή περίοδο.

Αράχωβα

Η κοσμοπολίτισσα Αράχωβα -από τους πιο διάσημους προορισμούς της Φωκίδας-, χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις του χιονιού και όχι μόνο.

 Το χωριό διαθέτει οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό που επισκέπτεται πλήθος κόσμου καθημερινά, ενώ το υψόμετρό του αλλά και το ότι είναι χτισμένο αμφιθεατρικά προσδίδει στην Αράχωβα μια άγρια ομορφιά η οποία σε συνδυασμό με τον αναλλοίωτο παραδοσιακό της χαρακτήρα καθιστά το μέρος απίστευτης ομορφιάς και ιδιαιτερότητας.

Δελφοί

Δελφοί ή αλλιώς «ο ομφαλός της γης», όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Χωρίς εκατοντάδες τουρίστες να εξερευνούν την περιοχή, αυτή είναι η ιδανικότερη εποχή να επισκεφθείτε τους Δελφούς προκειμένου να απολαύσετε τη «μαγεία» τους απερίσπαστοι και με την άνεσή σας. Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία κατά την αρχαιότητα., ενώ σήμερα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

 Δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται η σύγχρονη πόλη των Δελφών με θέα στον ελαιώνα της Άμφισσας και τον κόλπο της Ιτέας.

 Τα αξιοθέατα των Δελφών, πάντως, είναι αναρίθμητα, συνεπώς μοιάζει ακατόρθωτο να δει κανείς τα πάντα με μία μόνο εκδρομή. Από αρχαιολογικής άποψης, πάντως, τα πιο σημαντικά είναι ο Ναός του Απόλλωνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαίο Θέατρο Δελφών, ο Θησαυρός των Αθηναίων, η Ιερά Οδός, η Κασταλία Πηγή και ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας.

Όρεξη να ΄χεις…

Γαλαξίδι

Το αρχοντικό Γαλαξίδι σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που το αντικρύζεις. Η φυσική ομορφιά της τοποθεσίας του, παραλιακά του Κορινθιακού, με φόντο τα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μαγευτική.

Η κωμόπολη της Φωκίδας έχει σημαντικό ναυτικό παρελθόν κάτι που μαρτυρούν ακόμα και σήμερα τα ιστιοπλοϊκά που παραμένουν αραγμένα στο λιμάνι της. Μέχρι σήμερα, το ξεχωριστό Γαλαξίδι παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο με την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική και την «ήσυχη» γραφικότητα του, τα λιθόστρωτα δρομάκια του και τα πετρόχτιστα αρχοντικά που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Λίμνη Δόξα

Πρόκειται όχι μόνο για μία από τις ωραιότερες λίμνες της Πελοποννήσου, μα και της Ελλάδας ολόκληρης. H τεχνητή λίμνη Δόξα θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε κάποιο μέρος των Άλπεων, αλλά για καλή μας τύχη βρίσκεται στην Ελλάδα και απέχει μόνο δυο ώρες από την Αθήνα.Το Ποντικονήσι της Κορινθίας ενώνεται με τη στεριά με μία στενή λωρίδα γης.

 

Στα βόρεια της λίμνης δεσπόζει η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, όταν δηλαδή μεταφέρθηκε από την παλιά της τοποθεσία (από εκεί και η ονομασία Παλιομονάστηρο).

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τριώροφο μοναστήρι με την εσωτερική αυλή και τα περιμετρικά διατεταγμένα κελιά είχε συσταθεί έδρα της Φιλικής Εταιρείας από τον ηγούμενο Ναθαναήλ. Η θέα από το μπαλκόνι της Μονής είναι μοναδική, ειδικά αν συνοδεύεται από το γλυκό τριαντάφυλλο που προσφέρουν με χαμόγελο οι καλόγεροι στους επισκέπτες.

Επιλογές υπάρχουν μπόλικες λοιπόν. Εσύ τι διαλέγεις;

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life