Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom συναντήθηκε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

Με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dor...

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ανθρωπιστική τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια για τους Ισραηλινούς & τους Παλαιστινίους αν δεν γίνουν τολμηρά βήματα για μια λύση δυο κρατών

Ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου συναντήθηκε την Πέμπτη 23/11/2023 με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom και συζήτησαν τις τραγικές επιπτώσεις που είχε η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ  στις 7 Οκτωβρίου 2023 καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την οξύτατη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου πολέμου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την λύπη του για τον μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών και την ελπίδα ότι η συμφωνία μεταξύ των μερών που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αύριο για ολιγοήμερη εκεχειρία σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ενός αριθμού ομήρων και την παροχή κρίσιμης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, θα αποτελέσει ένα σημαντικό πρώτο βήμα αναφορικά με τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας οριστικής παύσης των εχθροπραξιών.

Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανθρωπιστική τραγωδία που εκτυλίσσεται σήμερα στη Μέση Ανατολή αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστινίους, αλλά ούτε και για την ευρύτερη περιοχή, αν δεν γίνουν άμεσα πριν είναι αργά, τολμηρά βήματα για μια συμφωνημένη λύση δυο κρατών. Η διεθνής κοινότητα έχει ευθύνη να συμβάλει με κάθε τρόπο στην κατεύθυνση αυτή και πρώτα από όλα να στηρίξει ουσιαστικά την Παλαιστινιακή Αρχή που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της επόμενης μέρας. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να σταματήσουν άμεσα οι αποσταθεροποιητικές πράξεις Ισραηλινών  εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Απαραίτητο είναι να υποστηριχθούν και όλοι οι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί που με θάρρος μάχονται για την ειρηνική συνύπαρξη των δυο λαών και αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις