Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Με εκδήλωση στη Διακίδειο συνεχίζονται απόψε τα φετινά Πρωτοκλήτεια

Πάτρα: Με εκδήλωση στη Διακίδειο συνεχίζ...

Η εκδήλωση την Τετάρτη 22/11 στις 19.00 είναι αφιερωμένη στις Προσκυνηματικές επισκέψεις-θεωρίες στην Πάτρα & στα ιερά προσκυνήματα της περιοχής

Τα φετινά Πρωτοκλήτεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών συνεχίζονται με μία εκδήλωση αφιερωμένη στις Προσκυνηματικές επισκέψεις-θεωρίες στην Πάτρα και με αναφορά στα ιερά προσκυνήματα των Πατρών με κορυφαίο φυσικά αυτό του τάφου, της Τιμίας Κάρας και του Σταυρού του Πολιούχου, Αποστόλου Ανδρέου.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη γι’ απόψε Τετάρτη 22/11/2023 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού στην οδό Κανάρη. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την εφημερίδα Πελοπόννησος και το Ίδρυμα Δούκα.

Τα Πρωτοκλήτεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών που είναι αφιερωμένα στον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, συνεχίζονται & τις επόμενες μέρες ως εξής:

Την Παρασκευή 24/11, 07.00-10:00 π.μ. στο Νέο ιερό ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου, θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία και θα γίνει εκκλησιασμός όσων υπηρετούν στις Ένοπλες δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Το Σάββατο 25/11 στις 6 το απόγευμα στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου θα γίνει η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αχαιών Αγίων όπως του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών, της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης αλλά και του νέου Αγίου, του Γερβασίου Παρασκευόπουλου, η αγιοκατάταξη του οποίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα σκορπίζοντας μεγάλη χαρά και συγκίνηση στην Πάτρα και σε όλη την Αχαΐα.

Θα ακολουθήσει ο εσπερινός της εορτής των Αχαιών Αγίων και τιμητική εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς ενώ θα γίνει και βράβευση των πρώτων από τους πρωτεύσαντες στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Τέλος θα μεταφερθεί λιτανευτικά εντός του νέου ιερού ναού η Αγία και Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέα, και θα τοποθετηθεί στο κέντρο του ναού για προσκύνημα από τους πιστούς, ενόψει του διήμερου εορτασμού στις 29 και 30/11. Η Θεία λειτουργία αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture