Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Σωματείο Σπουδαστών ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας: Διανύουμε την 8η εβδομάδα όπου η δραματική σχολή βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας

Σωματείο Σπουδαστών ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας: Δι...

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Σπουδαστών αναφέρει πως είναι ενάντια στην παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αναστολή λειτουργίας μίας Δημοτικής Δραματικής σχολής

Η Δραματική σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παραμένει κλειστή παρά τις διαβεβαιώσεις πως θα άνοιγε στις 20/11 και το Σωματείο Σπουδαστών της Δραματικής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το οποίο έχει ιδρυθεί το 2019, με ανακοίνωση του εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι. Κάνει λόγο για χρονοτριβή από μέρους των τριών συναρμόδιων υπουργείων ως προς την επίλυση του θέματος ενώ υπογραμμίζει πως & η διοίκηση του θεάτρου επιλέγει να παραμένει παθητικά άπραγη, αναμένοντας, τυπολατρικά, το έγγραφο της τροπολογίας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Σπουδαστών της Δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει αναλυτικά ως εξής:

“Διανύουμε την όγδοη εβδομάδα όπου η δραματική σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας.

Από τη μια πλευρά, τα τρία αρμόδια υπουργεία χρονοτριβούν, με αποτέλεσμα, μολονότι έχουν συμφωνήσει, να μην έχουν εκδώσει, ακόμη, την τροπολογία της ΚΥΑ.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας επιλέγει να παραμένει παθητικά άπραγη, αναμένοντας, τυπολατρικά, το έγγραφο της τροπολογίας, ενώ ισχυριζόταν πως θα προβεί σε άνοιγμα της σχολής, μόλις έχει μια γραπτή εγγύηση για τις προθέσεις του Υπουργείου. Μολονότι, γνωρίζει πως τα τρία υπουργεία έχουν υπογράψει την τροπολογία και παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει προτείνει επίσημα (ΦΕΚ της 17 Νοεμβρίου 2023- ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 6559) το άνοιγμα της δραματικής σχολής τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, εξακολουθεί, και παρά τις δικές μας πιέσεις, δεδομένου του εκτάκτου του ζητήματος, να μην λαμβάνει καμία δραστική απόφαση.

Απαιτούμε να ανοίξει τώρα η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.

Ο Αγώνας συνεχίζεται!”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture