Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Πατρινοί πρόσκοποι στα χρόνια της Κατοχής- Η αναφορά του δημοσιογράφου Τάσσου Σταθόπουλου

Οι Πατρινοί πρόσκοποι στα χρόνια της Κατ...

Η προβολή της ταινίας "Με καρδιά και τόλμη γεμάτη"

Εκδήλωση για τους Πατρινούς Προσκόπους στην Κατοχή, διοργάνωσε η Περιφερειακή Εφορία Πρόσκοπων Δυτικής Πελοποννήσου και οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων 2ου και 3ου Συστήματος Πατρών σε συνεργασία με το Ιστορικό αρχείο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Κατά τη διάρκεια της προβλήθηκε η ταινιά "Με καρδιά και τόλμη γεμάτη", ενώ εκ των ομιλιτών ήταν και ο δημοσιογράφος Τάσσος Σταθόπουλος, που μίλησε για την θυσία των Πατρινών Προσκόπων στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής.

Η ταινία ιστορικής τεκμηρίωσης βασίζεται σε αφηγήσεις Προσκόπων της εποχής και παρουσιάζει την πολύπλευρη δράση των Προσκόπων κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ξεκινώντας με τη διάλυση του Σ.Ε.Π. από τη δικτατορία Μεταξά και ακολουθώντας τα βήματα των Προσκόπων στην επαναδραστηριοποίηση των Προσκοπικών Ομάδων, την κοινωνική τους προσφορά, αλλά και τη συμβολή τους στον αντιστασιακό αγώνα.

Η ταινία σε σκηνοθεσία Χρύσανθου Κωνσταντινίδη, είναι εξολοκλήρου παραγωγή του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η οποία διήρκησε πάνω από έξι χρόνια και βασίστηκε σε πολυετή έρευνα των αρχείων του Σ.Ε.Π., καθώς και σε συλλογή προφορικών μαρτυριών παλαιών Προσκόπων που έδρασαν την περίοδο εκείνη. 

Με την δημόσια παρουσίασή της τιμήθηκαν όλοι όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία της, μα πάνω απ’ όλους οι Προσκόποι που έκαναν το καθήκον τους τις σκοτεινές εκείνες μέρες της Κατοχής.

Σε ανάρτησή της, η Ένωση, αναφέρει: 

Τα συναισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης πολλά, σε όλους μας, μετά απο την προβολή της ταινίας "ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΛΜΗ ΓΕΜΑΤΗ"(Ιστορικό Αρχείο ΣΕΠ)
Πολύ σημαντική και η αναφορά του Πατρινού δημοσιογράφου Τάσσου Σταθόπουλου για την θυσία των Πατρινών Προσκόπων στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής.
Οι Έλληνες Πρόσκοποι είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες της Πατρίδας.
"Πρέπει να αφήσουμε έναν Κόσμο καλύτερο απ ότι τον βρήκαμε"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις