Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι πρόσκοποι της Πάτρας τιμούν τα θύματα του '40

Ο εκτελεσθείς πρόσκοπος και πρωταθλητής ...

Ο εκτελεσθείς πρόσκοπος και πρωταθλητής του ΝΟΠ και τς ΕΑΠ, Κέκος Γεροθανάσης

Εκδήλωση ιστορικής μνήμης

Η Περιφερειακή Εφορία Πρόσκοπων Δυτικής Πελοποννήσου και οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων 2ου και 3ου Συστήματος Πατρών σε συνεργασία με το Ιστορικό αρχείο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων διοργανών εκδήλωση για την προβολή της ταινίας,
"ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΛΜΗ ΓΕΜΑΤΗ"

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου (11π.μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Τριών Ναυάρχων 40 (και Ρήγα Φεραίου).

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσσος Σταθόπουλος όπου θα αναφερθεί στην δράση και την θυσία των Πατρινών Προσκόπων κατά την περίοδο της Κατοχής.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Το Ιστορικό Αρχείο Σ.Ε.Π. παρουσιάζει μια πρόγευση της ταινίας «Με Καρδιά από Τόλμη Γεμάτη - Πρόσκοποι στην Κατοχή». Η ταινία ιστορικής τεκμηρίωσης βασίζεται σε αφηγήσεις Προσκόπων της εποχής και παρουσιάζει την πολύπλευρη δράση των Προσκόπων κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ξεκινώντας με τη διάλυση του Σ.Ε.Π. από τη δικτατορία Μεταξά και ακολουθώντας τα βήματα των Προσκόπων στην επαναδραστηριοποίηση των Προσκοπικών Ομάδων, την κοινωνική τους προσφορά, αλλά και τη συμβολή τους στον αντιστασιακό αγώνα.

Η ταινία σε σκηνοθεσία Χρύσανθου Κωνσταντινίδη, είναι εξολοκλήρου παραγωγή του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η οποία διήρκησε πάνω από έξι χρόνια και βασίστηκε σε πολυετή έρευνα των αρχείων του Σ.Ε.Π., καθώς και σε συλλογή προφορικών μαρτυριών παλαιών Προσκόπων που έδρασαν την περίοδο εκείνη. 

Με την δημόσια παρουσίασή της θα τιμηθούν όλοι όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία της, μα πάνω απ’ όλους οι Προσκόποι που έκαναν το καθήκον τους τις σκοτεινές εκείνες μέρες της Κατοχής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις