Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε πορεία εξόδου οι 6+6: Με το ενάμισι πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά την Πανελλαδική

Σε πορεία εξόδου οι 6+6: Με το ενάμισι π...

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο κόμμα

Τις διαδικασίες της συντεταγμένης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ανοίγουν οι 6+6, με τον χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα.

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη της Ομάδας  Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλο συνεδρίασε χθες για σχεδόν 9 ώρες, με συμμετοχή άνω των 1.000 ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από το 90% όσων πήραν τον λόγο τάχθηκαν υπέρ της εξόδου από το κόμμα.

Όλα τα κορυφαία στελέχη της κίνησης και οι βουλευτές κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα ότι η συμβίωση με την ηγετική ομάδα είναι πλέον αδύνατη.

Την ίδια ώρα, σχεδόν το σύνολο των μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν τη μαζική αποχώρηση τους από το κόμμα. 

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις και στην οργάνωση της Νεολαίας κεντρικά, ακόμα και έως το τέλος της εβδομάδας.

Αποφασίζεται ο οδικός χάρτης της εξόδου

Το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης δεν έχει συγκεκριμένο ορίζοντα, ωστόσο δεν μοιάζει καθόλου πιθανό αυτός τελικά να είναι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής 9-10 Δεκεμβρίου, πόσω μάλλον το συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Ως εκ τούτου από σήμερα οι συσκέψεις και οι διαβουλεύσεις στο στρατόπεδο των 6+6 θα είναι πυκνές προκειμένου να οριστεί ο οδικός χάρτης της συντεταγμένης εξόδου.

 

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, όπως φαίνεται στόχος μετά την συντεταγμένη αποχώρηση είναι και η συντεταγμένη ανάταξη.

“ Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”, ξεκαθάριζαν χθες το βράδυ πηγές κοντά στην ηγετική ομάδα των 6+6, δείχνοντας ότι την επόμενη μέρα θα δώσουν το παρών στις διεργασίες στον χώρο της Αριστεράς. Αυτό που μένει να ξεδιαλύνει επιπλέον είναι τι θα γίνει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Οι προβληματισμοί που τέθηκαν έχουν να κάνουν με το πλαίσιο της αποχώρησης, τα βήματα και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Ζητήματα που έθεσαν όλα τα κορυφαία στελέχη, μεταξύ των οποίων η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης. Την εισήγηση στην διαδικασία έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Ο βούρκος
 “Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα”, έγραψε σε ανάρτηση του ο Νάσος Ηλιόπουλος. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις