Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορυφαία μουσική εκδήλωση στον Άγιο Ανδρέα

Κορυφαία μουσική εκδήλωση στον Άγιο Ανδρέα

Σύναξη τριών Βυζαντινών χορωδιών

Στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων 2023, πραγματοποιείται μουσική σύναξη τριών Βυζαντινών χορωδιών, αύριο Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στον νέο Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών, στις 7.00 μ.μ., με τίτλο «Εν ύμνοις τιμήσωμεν Ανδρέαν τον Απόστολον».

Η συναυλία, η οποία είναι αφιερωμένη στον Πρωτόκλητο μαθητή και Πολιούχο της πόλης μας Απόστολο Ανδρέα, περιλαμβάνει επίκαιρους ύμνους και γνωστά μέλη όλου του ενιαυτού και γίνεται στα πλαίσια της συνεργασίας και της σύσφιξης των μουσικών σχέσεων των τριών Βυζαντινών σχημάτων, σε συνέχεια της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που οι τρεις χορωδίες πραγματοποίησαν στον Μητροπολιτικό Ι. Ν.  Φανερωμένης Αιγίου, τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

 

Την μουσική εσπερίδα θα ψάλλουν κατά σειρά. ο «Βυζαντινός Χορός Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας, - 1918 -  Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την διεύθυνση του χοράρχη του Πρωτοψάλτη κ. Φωτίου Θεοδωρακοπούλου, ο «Βυζαντινός Χορός Σωματείου Ιεροψαλτών Κορινθίας, Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος» υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου κ. Βασιλείου Κουφογιάννη η οικεία Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και χοράρχη της κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου.

Την παρουσίαση και την ανάλυση των ύμνων έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Βυζαντινής – Παραδοσιακής χορωδίας "Θεόδωρος Φωκαεύς» κ. Γεώργιος Βέργος.

Την σύναξη των μουσικών Βυζαντινών σχημάτων θα ευλογήσει και θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ενώ έχουν κληθεί και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος και ο πρώην  Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος. Η είσοδος για το φιλόμουσο κοινό είναι ελεύθερη.

Ειδήσεις Τώρα

Το Πρότυπο Λύκειο Πάτρας τίμησε τους ήρωες του Πολυτεχνείου

Τι να τρως για να καις λίπος στον ύπνο σου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις