Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργατικό ατύχημα στο Αλιβέρι: Έσπασε αγωγός και τον έκαψε

Εργατικό ατύχημα στο Αλιβέρι: Έσπασε αγω...

Εγκαύματα στο κεφάλι υπέστη 24χρονος εργαζόμενος

Ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη στο Αλιβέρι Ευβοίας, καθώς ένας 24χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα στο κρανίο.

Ειδικότερα, το ατύχημα συνέβη την Πέμπτη τα ξημερώματα στα τσιμέντα ΑΓΕΤ, όταν αγωγός που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά καυτού υγρού έσπασε, με αποτέλεσμα το καυτό υγρό να πέσει πάνω στον εργαζόμενο.

Ο 24χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί εγκαύματα σε σημεία του κεφαλιού και του αυχένα.

Όπως ανέφερε στο evima.gr ο εργαζόμενος που τραυματίστηκε: «Ήμουν στον πρώτο όροφο και τρύπησε ο αγωγός στον δεύτερο. Έπεσε πάνω μου καυτή ύλη, αλλά είχα Άγιο. Τη γλίτωσα με εγκαύματα δευτέρου βαθμού. Έχω εγκαύματα στον αυχένα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού».

Έκρηξη των θανατηφόρων στο πρώτο τρίμηνο του 2023
Εκρηκτική αύξηση εμφανίζουν τα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα του πρώτους μήνες του 2023, γεγονός που αντιστοίχως καταγράφηκε και κατά το προηγούμενο έτος 2022.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, οι νεκροί σε εργατικά ατυχήματα έχουν ήδη φτάσει τους 57, ενώ όλο το 2022 ο αριθμός των θυμάτων ήταν 104.

Έλεγχοι
Η Επιθεώρηση Εργασίας – προκειμένου να αντιμετωπίσει την έκρηξη των ατυχημάτων – έχει εντείνει τους ελέγχους ειδικά σε κλάδους, όπως είναι τα εργοτάξια, οι κατασκευές και η βιομηχανία τροφίμων. Παρά ταύτα, εκτιμά ότι αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς είναι αδύνατο να υπάρχει ένας επιθεωρητής πίσω από κάθε εργασία.

Αποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης είναι η πραγματοποίηση συνολικά 7.859 ελέγχων στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας, το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως και 25 Απριλίου 2023 και η επιβολή προστίμων 925.716 ευρώ.

Για το ίδιο διάστημα, τα αμιγώς εργατικά θανατηφόρα ατυχήματα αρμοδιότητας της Επιθεώρησης Εργασίας, είναι 15. Την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2022 είχαν καταγραφεί 17 αμιγώς εργατικά δυστυχήματα και συνολικά 46 στη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις