Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Οι δάσκαλοι ερμηνεύουν Παπαδιαμάντη επί σκηνής

Πάτρα: Οι δάσκαλοι ερμηνεύουν Παπαδιαμάν...

Στη σκηνή του Απόλλωνα

Την Πέμπτη 9, Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουνίου στη σκηνή του "Απόλλωνα" δεκαπέντε δάσκαλοι και δασκάλες θα ζωντανέψουν πέντε ιστορίες που περιέχονται σε αντίστοιχα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τα διηγήματα αυτά υπό το γενικό τίτλο "Χωρίς στεφάνι", εστιάζουν στη μορφή του δασκάλου και της δασκάλας όπως εμφανίζονται στα διηγήματά του σε ένα κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο παρόμοιο με το σημερινό.

Το χιούμορ στον Παπαδιαμάντη περισσεύει όπως περισσεύει και η ανθρωπιά, η βαθιά αγάπη και ο σεβασμός στα πλάσματα του Θεού. Η γλώσσα του, ένα λογοτεχνικό κατόρθωμα χωρίς προηγούμενο και επόμενο στα ελληνικά γράμματα, μας αναβαπτίζει στη ρίζα μας, στο αληθινό περιεχόμενο μας ως ανθρώπων και ως έθνος.

Τα διηγήματα που διασκευάζονται είναι: "Γυνή Πλέουσα", "Χωρίς στεφάνι", "Χαλασοχώρηδες", "Ο Πανδρολόγος", "Η αποσώστρα", τα οποία διανθίζονται με αποσπάσματα άλλων διηγημάτων του.

Τη θεατρική διασκευή έχουν κάνει: Ευανθία Στιβανάκη - Ηλίας Λαμπρόπουλος, τη σκηνοθεσία η Ευανθία Στιβανάκη, τη μουσική και τη χορογραφία επιμελήθηκε ο Θάνος Μενεγάτος, τα σκηνικά ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, τα κοστούμια και τα σκηνικά σκεύη επιμελήθηκε όλος ο θίασος και τη μουσική διδασκαλία ο Νίκος Δημογιάννης.

Παίζουν: Κατερίνα Δελή, Ηλίας Λαμπρόπουλος, Μαίρη Κωστακοπούλου, Χρήστος Μαράντης, Παναγιώτης Καραγιάννης, Διονυσία Μερτζανίδη, Αγγελική Ξυνού, Θάνος Μενεγάτος, Μαρία Σχοινά, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Ελένη Ζαγκούτη, Ελεονώρα Μαυροειδή, Ελένη Καρανικόλα.

Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών της Πάτρας στήριξε με όλα τα μέσα την συγκρότηση και προσπάθεια του θιάσου και είναι ο παραγωγός και χορηγός της παράστασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture