Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έληξε η κατάληψη σε σχολείο όπου καταγγέλθηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή- Ξεκίνησε ΕΔΕ

Πάτρα: Έληξε η κατάληψη σε σχολείο όπου ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας στο thebest

Έληξε η κατάληψη στο σχολείο της Πάτρας όπου υπήρξε καταγγελία μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή.  Οι μαθητές προχώρησαν σε αυτή την κινητοποίηση ενώ για την υπόθεση έχει ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, «δε μπορώ να εισέλθω σε λεπτομέρειες. Θα πω ότι η υπηρεσία μας έχει όλο το φάκελο και έχει δοθεί εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση και πρέπει να υπάρχει εμπιστευτικότητα. Παράλληλα μεριμνούμε ώστε να αποκατασταθεί το παιδαγωγικό κλίμα στο σχολείο. Η κατάληψη έληξε και από τη Δεύτερα  το κλίμα στο σχολείο θα είναι διαφορετικό».  

Όπως επισημαίνει η κα Πιερρή, «γενικότερα υπάρχουν ελάχιστες τέτοιου είδους καταγγελίες, μεμονωμένες περιπτώσεις. Τουλάχιστον αυτές που φτάνουν στη διεύθυνση είναι λίγες. Καταγγελίες υπάρχουν και για μαθητές, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε παιδαγωγικά. Η διαχείριση είναι εντελώς διαφορετική. Είναι επίσης σοβαρό φαινόμενο αλλά το διαχειρίζεσαι διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε απόλυτο συντονισμό και τις δομές της εκπαίδευσης  και με τους συμβούλους ή για να τα προλάβουμε τέτοια περιστατικά ή για να τα αντιμετωπίσουμε. Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε εγρήγορση γενικώς για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη διασφάλιση του παιδαγωγικού κλίματος για να μπορούμε να δημιουργήσουμε».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις