Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κατάληψη σε σχολείο για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας από καθηγητή

Πάτρα: Κατάληψη σε σχολείο για σεξουαλικ...

Ο καθηγητής κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, με τους γονείς του παιδιού να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του…

Μαθήτρια της Α’ Λυκείου, μόλις 15 ετών σε σχολείο στην Πάτρα καταγγέλλει καθηγητή της για σεξουαλική παρενόχληση.

Μάλιστα η καταγγελία έλαβε τέτοιες διαστάσεις που οι συμμαθητές της έκαναν κατάληψη στο σχολείο, ενώ ανήρτησαν και πανό για τον λόγο της κινητοποίησης. Ο εκπαιδευτικός τηρεί σιγή ιχθύος τις τελευταίες μέρες, με τη διεύθυνση του σχολείου να προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Οι γονείς της μικρής ζητούν να χυθεί άπλετο φως στα όσα έγιναν. Υποστηρίζουν ότι ο καθηγητής της κόρης τους, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για ανάλογη αιτία και ζητούν να μπει ένα τέλος στη δράση του, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων της μαθήτριας αλλά και όσων η ίδια περιέγραψε, όλα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή 10 Νοεμβρίου του 2023.

Η 15χρονη περπατούσε στο διάλειμμα έχοντας το κινητό της τηλέφωνο στην πίσω τσέπη του παντελονιού της. Ηταν αμέριμνη όπως είπε, όταν ξαφνικά ένιωσε ένα χέρι να μπαίνει μέσα στην τσέπη της και να της αφαιρεί το κινητό.

Σύμφωνα με την ίδια, ο καθηγητής της που είχε αφαιρέσει την συσκευή είχε φροντίσει ταυτόχρονα να την θωπεύσει στο συγκεκριμένο σημείο. Η νεαρή απευθύνθηκε αμέσως στον Διευθυντή ζητώντας εξηγήσεις για το περιστατικό. Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, η μαθήτρια πήγε στο σχολείο συνοδευόμενη από την μητέρα της.

Ο Διευθυντής την ενημέρωσε πως θα πρέπει να συντάξει την καταγγελία της στο «βιβλίο αναφορών». Κάτι που όντως έπραξε. Μάλιστα ξεφυλλίζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο παρατήρησε πως στο παρελθόν υπήρχαν και άλλες καταγγελίες από κορίτσια για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Ο Διευθυντής έδωσε 48ωρη υποχρεωτική άδεια στον καθηγητή την Τετάρτη και την Πέμπτη μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα και προφανώς να ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο πατέρας του κοριτσιού δηλώνει «έξω φρενών» και μάλιστα χρειάστηκε η συμβολή της συζύγου του ώστε να μπορέσει να κρατήσει την ψυχραιμία του.

Η 15χρονη δηλώνει τρομοκρατημένη και απορεί το πως ο συγκεκριμένος καθηγητής θα μπει στην τάξη να διδάξει όταν όλοι οι συμμαθητές της έχουν μαθει τι έχει συμβεί. Οι γονείς δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε μηνύσεις, όμως δεν αποκλείεται σύντομα να προβούν και σε νομικές ενέργειες. Περιμένουν όμως πρώτα τις ενέργειες της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Διευθυντών που την υπηρετούν.

*Εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις