Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ποιος ήταν ο Αδωνις "που συχνάζουν τεκνά και φρικιά και αράζουν και αθλητές"- Το θρυλικό ζαχαροπλαστείο

Ποιος ήταν ο Αδωνις "που συχνάζουν ...

Το μαγαζί που έγινε θρύλος μέσα από το τραγούδι που έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης

Ο στίχος έχει γράψει ιστορία. "Πάμε στον Αδωνι για καφέ που συχνάζουν τεκνά και φρικιά και αράζουν και αθλητές", έγραψε η Λίνα Νικολακοπούλου, μελοποίησε ο Σταμάτης Κραουνάκης και τραγούδησε η Αλκηστις Πρωτοψάλτη.

 Ποιος όμως ήταν ο Αδωνις; Ηταν ένα γνωστό ζαχαροπλαστείο της Νέας Σμύρνης, ζαχαροπλαστείο της οικογένειας Φραγκούλη, που υπάρχει ακόμα και σήμερα αν και πλέον σε ημιώροφο.

 Στο μαγαζί σύχναζαν προσωπικότητες όπως η Τζένη Βάνου, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Γιάννης Σπάρτακος, ο Στράτος Διονυσίου και πολλοί άλλοι. Ήταν το αγαπημένο τους μέρος, όπου έπιναν τον καφέ τους, συζητούσαν, αγόραζαν γλυκά.

"Δεν ήταν ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο, ήταν ένας χώρος όπου σύχναζε όλη η καλλιτεχνική φλέβα της εποχής, συνθέτες, καλλιτέχνες, γίνονταν σπουδαίες εκθέσεις μέσα στον "Άδωνι”", είχε δηλώσει ο κ. Ιωάννης Φραγκούλης πριν από χρόνια, για το μαγαζί που άνοιξαν οι γονείς του και υπάρχει στην περιοχή για περισσότερο από μισό αιώνα.

Κατά τη δεκαετία του '90, ακόμα και οι μεταγραφές του Πανιωνίου επί Δενδρινού είχαν υπογραφεί μέσα στο "Αδωνις". Η εποχή του τραγουδιού, με τον συνδυασμό της μουσικής και των στίχων του Κραουνάκη, αποτύπωσε μια ανέμελη καθημερινότητα που συνδέθηκε μ' ένα μοναδικό μέρος και ένα ιδιαίτερο τραγούδι.

Σήμερα το ζαχαροπλαστείο έχει μετατραπεί σε εστιατόριο και λειτουργεί σε ημιώροφο.

ΠΗΓΗ thetoc.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight