Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προθεσμία στον αστυνομικό για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου

Προθεσμία στον αστυνομικό για τον θανάσι...

Οργή των συγγενών κατά του αστυνομικού της ΟΠΚΕ

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης αντιμετωπίζει ο 41χρονος αστυνομικός που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Θηβών προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο του 17χρονου Ρομ.

Ωστόσο, ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν καταθέσει και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.

Οργή συγγενών του 17χρονου κατά του αστυνομικού
Συγγενείς του ανήλικου συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και αποδοκίμασαν τον αστυνομικό, καθώς στην κοινότητα των Ρομά επικρατεί οργή για τον τρίτο θάνατο από σφαίρες αστυνομικών μέσα σε δύο χρόνια.

Ο αδελφός του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας διαψεύδουν τις αστυνομικές διαρροές ότι ο νεαρός Ρομά «προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο αστυνομικού, που εκπυρσοκρότησε».

Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο αδελφός του 17χρονου τονίζει ότι ο αστυνομικός χτύπησε με το όπλο του και με δύναμη το τζάμι του αυτοκινήτου, έβγαλε έξω τον νεαρό, τον κλώτσησε και τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», σε ανακοίνωσή της, τόνισε πως «ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που “ακόμη ερευνώνται”. Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία,  για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;»

Την άμεση, ενδελεχή, διαφανή και αποτελεσματική έρευνα συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης του πιθανού κινήτρου διακρίσεων και για το τρίτο περιστατικό θανατηφόρου πυροβολισμού, έπειτα από καταδίωξη με περιπολικό της αστυνομίας, ζητά και η Διεθνής Αμνηστία.

Οπως επισημαίνει «πρόκειται για την τρίτη περίπτωση, μέσα σε τρία χρόνια, που νεαρό μέλος της κοινότητας των Ρομά, χάνει τη ζωή του σε περιστατικά που εμπλέκουν χρήση πυροβόλων όπλων από την ελληνική αστυνομία και επιχειρήσεις καταδίωξης με περιπολικά».

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση του θύματος.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις