Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής στο συνέδριο ''εμπορία ανθρώπων σε έναν πολιτισμένο κόσμο''

Η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, εκπρόσωπο...

Δείτε ΦΩΤΟ

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στο Συνέδριο με θέμα: «Εμπορία Ανθρώπων σ’ ένα Πολιτισμένο Κόσμο», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Δυτικής Ελλάδας (Ι.M.Ε.Δ.Ε.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το απόγευμα της Παρασκευής στην Αγορά Αργύρη, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα.

Η κα Σαμούρη, στον χαιρετισμό της, μετέφερε αρχικά τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου, ανέφερε τα εξής: «Το συγκεκριμένο Συνέδριο αφορά το πολύ σοβαρό ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων σ' έναν πολιτισμένο κόσμο και διεξάγεται στο πλαίσιο του νέου θεσμού "Μαζί το κάνουμε πράξη" του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Δυτικής Ελλάδος. Η εμπορία ανθρώπων αποτελεί στις μέρες μας, "στο πολιτισμένο κόσμο" δηλαδή, το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, δύσκολο και επικίνδυνο στη διερεύνησή του για μια σειρά από λόγους που θα μας αναλύσουν οι ειδικοί ομιλητές καλεσμένοι του συνεδρίου, όπως ο κατακερματισμός της εγκληματικής δράσης σε διάφορα μέρη του κόσμου, η άγνοια των θυμάτων για την ύπαρξη προστατευτικού πλαισίου, η ελλιπής γνώση της κοινωνίας μας για αυτό το έγκλημα και πολλοί ακόμα. 

Βέβαιον είναι ότι οι γενεσιουργές αιτίες της σύγχρονης δουλείας είναι η φτώχεια και η ανεργία, οι πόλεμοι, οι διακρίσεις λόγω φύλου ενώ οι έως σήμερα πολιτικές που έχουν ασκηθεί από την πλευρά του Δυτικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ε.Ε., για την καταπολέμηση του εγκλήματος αυτού λογίζονται αποσπασματικού χαρακτήρα και καταληκτικά άνευ αποτελέσματος.

Σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια εξάρθρωσης των εγκληματικών δικτύων είναι σαφές ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς όλα αυτά τα δίκτυα έχουν ως επίκεντρο χώρες όπου οι κρατικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν, όπως για παράδειγμα αρκετές ζώνες της Μέσης Ανατολής που βίωσαν και βιώνουν πολέμους, καταστροφές, διωγμούς και εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν μια πιο ασφαλή χώρα, με συνήθη προορισμό την Ευρώπη. Ως εκ τούτου, το σημερινό συνέδριο έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία», κατέληξε η κ. Σαμούρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις