Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαίη Μπακογιώργη: Μάρτυρες καταγγέλλουν εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς - Η σπιτονοικοκυρά ήταν σε κύκλωμα «λευκών γάμων»

Φαίη Μπακογιώργη: Μάρτυρες καταγγέλλουν ...

Στο στόχαστρο των Αρχών φαίνεται πως έχει μπει η σπιτονοικοκυρά

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του θανάτου της Φαίης Μπακογιώργη και τα άτομα που κατηγορούνται για τη δολοφονία της.

Στο στόχαστρο των Αρχών φαίνεται πως έχει μπει η σπιτονοικοκυρά η οποία φαίνεται να έχει ποινικό παρελθόν.

 Σύμφωνα με το Mega, η σπιτονοικοκυρά παρουσιαζόταν ως βοηθός δικηγόρου και «ψάρευε» γυναίκες στο δρόμο ή στα δικαστήρια που είχαν οικονομικά προβλήματα και τους έλεγε «έχω λύση για να βγάλετε χρήματα».

 Συγκεκριμένα, η διαδικασία ήταν να πάρει τα έγγραφα των γυναικών και κατόπιν να συνάψει λευκό γάμο με αλλοδαπούς με σκοπό να πάρουν την μονιμότητα στην Ελλάδα. Με τη σειρά τους οι γυναίκες κέρδιζαν χρήματα μέσα από τη διαδικασία.

 

Κατηγορίες για εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς

Μαρτυρίες γειτόνων της εν λόγω γυναίκας αναφέρουν ότι παγίδευε ηλικιωμένες γυναίκες, τις οποίες δήθεν φρόντιζε, βάζοντας λόγια στους συγγενείς τους, ότι είναι ανίκανες και θέλουν να τους κάνουν κακό.

 Η κατηγορούμενη συναντούσε πολλούς άνδρες αλλοδαπούς σε μία συγκεκριμένη καφετέρια, όπου μαζί με έναν άλλο δικηγόρο ή και περισσότερους μεθόδευαν αυτή τη διαδικασία νομιμοποίησής τους μέσω εικονικών γάμων.

 Μέσα στον κύκλο αυτών των συναντήσεων, η σπιτονοικοκυρά γνώρισε έναν άντρα από τον οποίο η ίδια μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της Φαίης, του ζήτησαν να τους βρει σπίτι να νοικιάσουν, δηλώνοντάς του πως είναι συντετριμμένες από τον θάνατό της.

 Κατέληξαν τελικά να μην του πληρώνουν τα ενοίκια και να τον απειλούν. Η 59χρονη σπιτονοικοκυρά έχει κατηγορηθεί και για εκβιάσεις και ξυλοδαρμούς πέρα από τις απάτες, και τις κλοπές και τις ληστείες.

 Τέλος, να σημειώνεται πως από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα δεν φαίνεται η εμπλοκή στη δολοφονία της Φαίης κανενός άντρα.

Μαρτυρίες για τη μητέρα και την αδελφή της Φαίης Μπακογιώργη

Τη Δευτέρα η μητέρα και η αδελφή της Φαίης μαζί με τη σπιτονοικοκυρά θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβαινε πίσω από την κλειστή πόρτα του διαμερίσματος στην Κυψέλη το οποίο γείτονες το περιγράφουν ως κολαστήριο.

 Η γειτόνισσα είπε πως δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε πως η μητέρα και η μικρότερη αδελφή της Φαίης συνελήφθησαν ως ύποπτες για τη δολοφονία της. «Έφαγε ξύλο. Με το που μπήκε μέσα δεν πέρασαν δύο λεπτά και άκουγα ξύλο και βρισιές», ανέφερε μία γειτόνισσα της 23χρονης.

Η ζωή της Φαίης ήταν δύσκολη από μικρή. Κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία, καθώς σύμφωνα με μάρτυρα υπήρχε πάντα μια γυναίκα που την ακολουθούσε σε κάθε βήμα της. και εκείνη έδειχνε πάντα φοβισμένη.

Τι ισχυρίζονται η μητέρα και ο πατέρας της

Ο πατέρας της Φαίης είχε πει στους αστυνομικούς πως η εν διαστάσει σύζυγος του ήταν ιδιαίτερα αυταρχική με τις δυο κόρες τους, φτάνοντας σε σημείο μάλιστα να ασκήσει και βία πάνω τους. «Οι κόρες μου έλεγαν ότι δεν περνούσαν καλά με την μητέρα τους, ότι τις κακοποιούσε. Είχαν συνεχείς καβγάδες, λογομαχίες, τις χτυπούσε για να πάνε να φέρουν λεφτά», είπε χαρακτηριστικά.

 Η μητέρα της Φαίης από την πλευρά της ισχυρίστηκε πως όποιες διενέξεις είχε με την κόρη της είναι για να τη νουθετήσει καθώς είχε μπλέξει με κακές παρέες.

 «Η κόρη μου πρέπει να είχε μπλέξει σε κάποιο κύκλωμα το οποίο δεν γνωρίζω. Δεν μας μιλούσε ήταν κρυψίνους και ο λόγος για τον οποίο είχαμε διανέξεις ήταν για τη χρήση ουσιών. Διότι δεν μπορούσα μια ζωή να φροντίζω τα τέκνα της», δήλωσε η μητέρα της 23χρονης.

Όταν πήγε άγρια ξυλοκοπημένη στο ΚΑΤ

Τρείς μήνες πριν την εξαφάνιση της, η Φαίη προσήλθε στο νοσοκομείο ΚΑΤ άγρια ξυλοκοπημένη συνοδευόμενη πάλι από μια γυναίκα. Τότε το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα λάβει μια ακόμη ανώνυμη καταγγελία.

 «Η κυρία που τη συνόδευε ήταν γύρω στα 30-35 έτη και πολύ φροντισμένη εξωτερικά. Φαινόταν να είναι πολύ αυταρχική και να μην την αφήνει να δώσει καν η ίδια τα στοιχεία της. Όταν οι γιατροί κατάφεραν να την απομονώσουν την ρώτησαν αν έχει πέσει θύμα κακοποίησης, τότε η 23χρονη αποκρίθηκε πως έπεσε από τις σκάλες», αναφέρεται στην καταγγελία.

 «Την έβλεπα με σπασμένο χέρι. Μου έλεγε ότι είχε πέσει από τις σκάλες ή έπεσε», είπε η γειτόνισσα της 23χρονης.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις