Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία με την πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Τραγωδία με την πτώση αεροσκάφους στα Χα...

Η πτώση έγινε πολύ κοντά στην ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Μάλαμε

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι επιβαίνοντες του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μάλεμε στα Χανιά το απόγευμα της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου

Τους επιβάτες εντόπισε ιδιωτικό σκάφος όπου μέσα επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού.

Πρόκειται για δικινητήριο ανεμόπτερο της αερολέσχης Χανίων, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν μετά την προσπάθειά του να προσγειωθεί στον διάδρομο απο την πλευρά της θάλασσας στο Κολυμπάρι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τον συντονισμό των ερευνών έχει αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ενώ μετέχουν 1 Πλωτό του Λιμενικού, 1 όχημα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, 2 κρουαζιερόπλοια και 2 αλιευτικά σκάφη στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας του Μάλεμε. Στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεως 2 μποφόρ.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εντοπίστηκε βυθισμένο μισό μίλι από παραλία στα όρια Μάλεμε και Ταυρωνίτη

Nεότερη ενημέρωση: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες του του ιδιωτικού αεροσκάφους που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Μάλεμε των Χανιών της Κρήτης.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο Χανίων.

Αρχική ενημέρωση: Ένα δικινητήριο αεροσκάφος της αερολέσχης στα Χανιά κατέπεσε το απόγευμα της Πέμπτης 09/11/2023 στην θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε.

Οι πρώτες πληροφορίες από το kriti360 αναφέρουν ότι η πτώση του αεροσκάφους στην θάλασσα, έχει σημειωθεί περίπου μισό ναυτικό μίλι από την ακτή στο Μάλεμε στα Χανιά.

 Αυτή την ώρα σπεύδουν ναυαγοσώστες με σκάφος μετά από εντολή του Δημάρχου Πλατανιά, κ. Γιάννη Μαλανδράκη, ενώ έχει ειδοποιηθεί και το Λιμενικό Σώμα.

Όπως αναφέρει το flashnews το αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντας είχε απογειωθεί από την περιοχή της Κωπαίδας με προορισμό το αεροδρόμιο στο Μάλεμε, το οποίο χρησιμοποιείται από τέτοιου είδους μικρά αεροσκάφη.

Όμως επειδή είχε νυχτώσει, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι με σκοπό να προσεγγίσει στον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά χάθηκε το σήμα του.

Το Λιμενικό ειδοποιήθηκε για το συμβάν γύρω στις 18: 40 ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ από ένα πλοίο του Λιμενικού, 2 ΚΖ και 2 ΑΚ Σκάφη στην περιοχή Δ.Παραλίας Μάλεμε Χανίων. Το Λιμενικό επιβεβαιώνει πως στο ανεμόπτερο αυτό επέβαιναν 2 άτομα. Ο καιρός στην θαλάσσια περιοχή είναι αρκετά καλός καθώς οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα δύο μποφόρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις