Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Βόρειο Σέλας» στις Σέρρες: Προκλήθηκε έπειτα από ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα

«Βόρειο Σέλας» στις Σέρρες: Προκλήθηκε έ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Μία νέα ανάρτηση έκανε ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, αυτή τη φορά όχι για τον καιρό, αλλά για το σπάνιο φαινόμενο που παραπέμπει στο Βόρειο Σέλας και εμφανίστηκε στον ουρανό των Σερρών και σε πολλά σημεία της Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Κολυδάς μίλησε για τη σπάνια και ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα που προκάλεσε το σχηματισμό σέλαος ακόμα και στη Θράκη.

Σημειώνεται πως σέλας ονομάζεται το εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Συνήθως εμφανίζεται στους Πόλους της Γης. Όταν το φαινόμενο συμβαίνει στο Βόρειο πόλο αποκαλείται Βόρειο σέλας, ενώ αντίστοιχα όταν παρατηρείται στο Νότιο πόλο αποκαλείται Νότιο σέλας.

Ο Θοδωρής Κολυδάς μιλά για το σπάνιο φαινόμενο που έγινε ορατό και στη χώρα μας και εξηγεί πως έγινε από μία ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G3 που επηρέασε την Ευρώπη.

 Η ανάρτηση Κολυδά:
«Μια ισχυρή γεωμαγνητικη καταιγίδα επιπέδου G3 επηρέασε την Ευρώπη προκαλώντας φαινόμενα σέλαος ακόμη και σε Ιταλία και Βουλγαρία. Περισσότερα σε άρθρο».

Δείτε την ανάρτηση από το Forecast Weather:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις