Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στη «Γιορτή της Επιστήμης»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ...

Με χαρά η Περιφέρειά μας συμμετέχει σε δράσεις μέσα από τις οποίες δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα στην τάξη τους & να ενημερωθούν για τη σημασία του νερού, ανέφερε ο Χ. Μπονάνος

Σε συνέχεια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών με θέμα το νερό, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχουν προγραμματιστεί και νέες, ανάλογες δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα σε δημοτικά σχολεία της Πάτρας θα ταξιδέψουν οι «μουσειοσκευές για το νερό» κατά το διάστημα 6 – 16 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της «Γιορτής της Επιστήμης» που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Σκοπός της δράσης είναι να προβληθούν οι μουσειοσκευές «Οι Περιπέτειες της Σταγονούλας, ο κύκλος του νερού» για την Γ' & Δ' Δημοτικού και «Άκης Σταγονάκης, η πηγή της ζωής» για την Ε' & ΣΤ Δημοτικού, οι οποίες παρουσιαστήκαν για πρώτη φορά στη «Βραδιά ερευνητή» που πραγματοποιήθηκε στις 29/9/2023 στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μουσειοσκευές θα βρίσκονται στα σχολεία της Πάτρας και με τη συμμετοχή εθελοντών του Μουσείου-εμψυχωτών και εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα γίνεται διαδραστική παρουσίασή τους στους μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι,με στόχο τη σημασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και του νερού έχουν πραγματοποιηθεί ο σχολικός διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Αποτυπώνω τα υδάτινα συστήματα του τόπου μου», αλλά καιεκδήλωση με τίτλο «Το νερό είναι αγαθό χωρίς σύνορα: συμβάλλοντας στην αειφορία και την ποιότητα ζωής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χώρα αλλά και περιοχή πλούσια σε φυσικό πλούτο και οφείλουμε να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού το δημόσιο και δωρεάν αγαθό που είναι το νερό χωρίς εξαιρέσεις και ανισότητες. Επιπλέον η κλιματική αλλαγή και τα φαινόμενα ξηρασίας και λειψυδρίας για τα οποία είμαστε όλοι μάρτυρες τα τελευταία χρόνια, καθιστά αναγκαία την εξεύρεση λύσεων για την εξοικονόμηση και καλύτερη διαχείριση των υδάτων σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και στη βιομηχανία.  Με χαρά η Περιφέρειά μας συμμετέχει σε δράσεις μέσα από τις οποίες δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα στην τάξη τους και να ενημερωθούν για τη σημασία του νερού στους ζωικούς οργανισμούς και για τον κύκλο του νερού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις