Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το "Milky Way" του Β. Κεκάτου από την Κεφαλονιά ξεκίνησε το ταξίδι του- Εντυπωσίασε με την τολμηρότητά του

Το "Milky Way" του Β. Κεκάτου ...
Μαρτάτος Tάκης

Ο 32χρονος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και φωτογράφος με σπουδές στο Λονδίνο, έχει περάσει από τα Φεστιβάλ Σάντανς και Λοκάρνο ενώ το 2019 στις Κάννες κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία

Ήταν πριν από 4 και κάτι χρόνια που ο ταλαντούχος, νέος σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος με καταγωγή από τα Μεταξάτα Κεφαλονιάς κατάφερε να διακριθεί στο φημισμένο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του κόσμου, αυτό των Καννών, με τον Χρυσό Φοίνικα – Palm D’ Or Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους για το φιλμ "Η απόσταση ανάμεσα σε εμάς και τον ουρανό".

Η ξεχωριστή και κορυφαία αυτή διάκριση για τον Βασίλη Κεκάτο, σίγουρα δεν ήρθε τυχαία ενώ το ταλέντο του και η ιδιαίτερη, «σύγχρονη» ματιά του «απογειώνει» θα λέγαμε τη νέα του δουλειά, τη μίνι τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Milky Way» που ήδη ξεκίνησε το τηλεοπτικό της ταξίδι και με καλά νούμερα τηλεθέασης το βράδυ της Πέμπτης 2/11/2023 στο κανάλι Mega ενώ τα καλά νέα για τον 32χρονο Βασίλη Κεκάτο είναι πως το «Milky Way» ήδη αγοράστηκε για να προβληθεί και στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα όπως γράφτηκε, η νέα σειρά μυθοπλασίας με την σκηνοθετική υπογραφή του Βασίλη Κεκάτου, «Milky Way» ετοιμάζεται για το ταξίδι της σε όλο τον κόσμο, καθώς η εταιρεία διανομής Fifth Season αγόρασε τα τηλεοπτικά της δικαιώματα.

Ο Βασίλης Κεκάτος πριν πάει στις Κάννες το 2019 και πάρει τον Χρυσό Φοίνικα για το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», που επίσης τιμήθηκε στο ίδιο Φεστιβάλ και με το βραβείο Queer Palm, είχε διανύσει μία αξιοζήλευτη πορεία & σε άλλα φημισμένα Διεθνή Φεστιβάλ όπως του Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου Σάντανς – Sundance, στη Γιούτα αλλά και στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο στην Ελβετία.

Στο Λοκάρνο ο Βασίλης Κεκάτος είχε συμμετάσχει στη διοργάνωση του 2018 (τον Αύγουστο), με το «The Silence of the Dying Fish», που ήταν η τρίτη (3η) μικρού μήκους ταινία του στο διαγωνιστικό μάλιστα τμήμα του Διεθνούς αυτού Φεστιβάλ κινηματογράφου.

Όπως είχε αναφέρει τότε ο ίδιος στο ekefalonia.gr, «από το Σάντανς πήρα μια υποτροφία για την ταινία “Zero Star Hotel” που έκανα το 2016. Η υποτροφία περιοριζόταν σε νέους κινηματογραφιστές. Είχε να κάνει με μια προσπάθεια του Αμερικανικού φεστιβάλ να συστήσει την επόμενη γενιά κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο. Το Λοκάρνο είναι το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ, όπου συμμετέχω με ταινία μου. Και εδώ δεν υπάρχει ηλιακό όριο στους δημιουργούς που συμμετέχουν».

Ο Βασίλης Κεκάτος εκτός από σκηνοθέτης, σεναριογράφος, είναι & φωτογράφος. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και όπως προαναφέραμε υπότροφος του Ινστιτούτου Sundance, ιδρυτής του οποίου είναι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Το 2020 σκηνοθέτησε και έγραψε το σενάριο για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Όταν κοιμάσαι ο Κόσμος Αδειάζει», κατόπιν ανάθεσης από το ίδρυμα Ωνάσης.

Επίσης έχει αφήσει την καλλιτεχνική του σφραγίδα και πινελιά στο SeaNema Open Air Film Festival στην Κεφαλονιά αλλά και σε φωτογραφήσεις και σε διαφημιστικές καμπάνιες εταιρειών όπως του Κορρέ.

Επιστρέφοντας στο «Milky Way», οι πρώτες εντυπώσεις για αυτή την παραγωγή της Foss Productions (είναι σε συνεργασία με την Play2Place και το Mega), είναι θετικές. Η γλώσσα είναι καθημερινή έως και τολμηρή και το καστ διαλεγμένο (Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Ακύλλας Καραζήσης, Natalia Swift, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Νίκος Ζεγκίνογλου, Κορίννα Ντουλλάαρτ, Αφροδίτη Καποκάκη) ενώ θα δούμε και Αχαιούς ηθοποιούς όπως τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και την Αιγιώτισσα Μαρία Καλλιμάνη.

Ήδη πολλά σχόλια κα την προσοχή του κοινού συγκεντρώνει ο χαρακτήρας του 17χρονου Ιωσήφ με το κούρεμα στυλ Δυτικού μοναχού, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Για «Το ξύπνημα της ελληνικής τηλεόρασης» έκαναν λόγο πολλοί σχολιάζοντας στα social media όπως είδαμε στο σάιτ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Η σειρά «Milky Way» συμμετείχε & πριν μερικούς μήνες στο Φεστιβάλ Series Mania, όπου χαρακτηρίστηκε «ποιητική».

Διαδραματίζεται στην ελληνική επαρχία, σε μία μικρή πόλη όπου η μαθήτρια λυκείου Μαρία μένει έγκυος από τον φίλο της. Η ίδια θέλει να γίνει χορεύτρια, ωστόσο οι γονείς της έχουν άλλη άποψη και θεωρούν πως πρέπει να κρατήσει το μωρό. Η Μαρία θα ζήσει ένα μεταμορφωτικό ταξίδι μέσα από τη γνωριμία της με έναν νεαρό άνδρα και θα αρχίσει να καταλαβαίνει σύντομα πώς πρέπει να καθορίζει τη δική της μοίρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας διανομής, ο Βασίλης Κεκάτος είναι ένας δημιουργός που μας υπενθυμίζει γιατί η ελληνική αφήγηση μπορεί να ξεπεράσει τα εγχώρια σύνορα και να παραμείνει διαχρονική. Ο ταλαντούχος δημιουργός, μιλώντας στο Variety, δήλωσε πως ελπίζει αυτή η σειρά να καλύψει την ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση για νεανικό και τολμηρό περιεχόμενο.

Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια, ενώ το τρίτο επεισόδιό της θα προβληθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που είναι σε εξέλιξη & διαρκέσει από τις 2 ως τις 12 Νοεμβρίου 2023.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight