Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ο αμίαντος στα ΕΛΤΑ

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ο...

Στους κύκλους των εργαζομένων τελευταία επικρατεί αναβρασμός εξαιτίας δύο συναδέλφων τους οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας

«Φως» στην πολύκροτη υπόθεση της ύπαρξης αμιάντου στο κεντρικό κτήριο των ΕΛ.ΤΑ. Πάτρας επιχειρεί να δώσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο κτήριο ενώ παράλληλα θα διερευνηθεί εάν δύο περιστατικά, ενός θανάτου και μιας νόσησης από καρκίνο του πνεύμονα σε εργαζόμενους της εν λόγω υπηρεσίας, σχετίζονται με την ύπαρξη του αμιάντου.

Η δικαστική έρευνα που διεξάγεται αυτήν την περίοδο επικεντρώνεται στους δύο αυτούς βασικούς άξονες και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς η υπόθεση φθάνει εκ νέου στο ακροατήριο στις 4 ∆εκεμβρίου του 2023. Η επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας γίνεται καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο της πρωτόδικης απαλλακτικής απόφασης που ελήφθη πριν δύο χρόνια από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, σύμφωνα με την οποία δεν αποδίδονταν ευθύνες για κίνδυνο από ύπαρξη αμιάντου στο κτίριο. Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου διέταξε την επανάληψη της δίκης διαπιστώνοντας πολλά «κενά», όμως καθ’ όλη τη διάρκεια της διετίας που μεσολάβησε δόθηκαν αρκετές αναβολές.

Στους κύκλους των εργαζομένων τελευταία επικρατεί αναβρασμός εξαιτίας δύο συναδέλφων τους οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, και συγκεκριμένα καρκίνο του πνεύμονα, ο ένας μάλιστα πρόσφατα έχασε τη μάχη. Απαντήσεις για το εάν οι δύο αυτές περιπτώσεις σχετίζονται με τις ίνες αμιάντου που βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο των ΕΛΤΑ Πάτρας, που έχει καταγγελθεί πως υπάρχουν στο εν λόγω κτήριο, θα δώσει η ∆ικαιοσύνη, η οποία διερευνά με μεγάλη προσοχή την υπόθεση.

Πηγή:εφ. Γνώμη 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις