Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτές είναι οι δύο γυναίκες όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτές είναι οι δύο γ...

Η Χαμάς, σε δήλωση του Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των ένοπλων Ταξιαρχιών της Αλ-Κασάμ, είπε τις απελευθέρωσαν λόγω «επιτακτικής ανθρωπιστικής ανάγκης και κακής κατάστασης της υγείας τους»

Οι δύο όμηροι που η Χαμάς δήλωσε ότι απελευθέρωσε «για ανθρωπιστικούς λόγους» κατονομάστηκαν από την οργάνωση ως οι Ισραηλινές Νουρίτ Γιτζάκ (Nurit Yitzhak) και Γιότσβεντ Λίφσιτς (Yochved Lifshitz), μεταδίδει ο Guardian.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η απελευθέρωση των δύο ομήρων από τη Χαμάς και είναι άγνωστο το πού βρίσκονται οι γυναίκες. Ορισμένες αναρτήσεις στα social media αναφέρουν ότι οι γυναίκες είχαν φτάσει λίγο νωρίτερα στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου.

Η Χαμάς, σε δήλωση του Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των ένοπλων Ταξιαρχιών της Αλ-Κασάμ, είπε τις απελευθέρωσαν λόγω «επιτακτικής ανθρωπιστικής ανάγκης και κακής κατάστασης της υγείας τους». Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι προσπάθησαν να τις απελευθερώσουν την περασμένη Παρασκευή αλλά το Ισραήλ αρνήθηκε.

Το Ισραήλ διέψευσε κατηγορηματικά τη Χαμάς. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Χαμάς, η μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ ήταν καθοριστική στις διαπραγματεύσεις για τις απελευθερώσεις των δύο γυναικών σήμερα. Το Κατάρ ενεπλάκη στις διαπραγματεύσεις και των δύο Αμερικανίδων την περασμένη Παρασκευή και ο ρόλος του αποδεικνύεται σημαντικός.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτές η απελευθέρωση των Νουρίτ Γιτζάκ και Γιότσβεντ Λίφσιτς δεν αφορά τις διαπραγματεύσεις για άλλους 50 ομήρους.

Βίντεο στο X που δείχνει το ασθενοφόρο με τις 2 γυναίκες να περνούν τη Ράφα:

Βίντεο στο X που δείχνει το ασθενοφόρο με τις 2 γυναίκες να περνούν τη Ράφα:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις