Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Market pass 2: Εκπνέει σε 10 ημέρες η προθεσμία για τις αιτήσεις

Market pass 2: Εκπνέει σε 10 ημέρες η πρ...

Ποιοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα

Προθεσμία λίγων ημερών έχουν οι νέοι δικαιούχοι του Market Pass 2 προκειμένου να καταθέσουν την σχετική αίτηση, έτσι ώστε να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για το διάστημα Αυγούστου – Οκτωβρίου του 2023, που η επόμενη πληρωμή είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, χθες, δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία παρατείνεται και διπλασιάζεται η ενίσχυση για εκείνους που επλήγησαν από τις φωτιές του καλοκαιριού, αλλά και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους εν λόγω δικαιούχους η καταβολή θα γίνει με τα ίδια κριτήρια και τις προϋποθέσεις και η διαδικασία θα είναι αυτόματη, δηλαδή οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε απολύτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νοικοκυριά εκείνα που για πρώτη φορά θα λάβουν Market Pass, θα δουν ολόκληρο το ποσό του επιδόματος για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στον τραπεζικό λογαριασμό τους ή στην ψηφιακή κάρτα (ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης που έχουν επιλέξει).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του market pass (vouchers.gov.gr) για την υποβολή αιτήσεων από τους νέους δικαιούχους θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 ενώ μέχρι την ίδια ημερομηνία τα νοικοκυριά μπορούν να κάνουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης εφόσον αυτή υποβλήθηκε μετά τις 25 Σεπτεμβρίου. Η επόμενη πληρωμή του Market Pass έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Σημειώνεται ότι για τους νέους δικαιούχους εκδίδεται νέα ψηφιακή κάρτα για την πραγματοποίηση αγορών αποκλειστικά σε παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, λαϊκές αγορές, διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Η νέα κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως 31 Δεκεμβρίου 2023 ενώ ειδικά για τους πληγέντες που θα λάβουν το επίδομα έως το τέλος του έτους η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Κριτήρια
Την ενίσχυση λαμβάνουν φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση για το 2022 εφόσον έχουν εισόδημα:
1. έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,
2. 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού,
3. 24.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.
4. Η αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για άγαμους, υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και τα 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ποιοι θα λάβουν επίδομα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο
Η παράταση της ενίσχυσης για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο αφορά σε νοικοκυριά που κατά την 5η Σεπτεμβρίου 2023 είχαν την κύρια κατοικία τους, στις περιοχές:
1. Της Περιφέρειας Θεσσαλίας
2. Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε περιοχές:

• της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,
• από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών, της Δημοτικής Ενότητας Σώστου του Δήμου Ιάσμου, των Δημοτικών Κοινοτήτων Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας, και της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών.

3. Από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Στειρίου της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου του Δήμου Λεβαδέων, των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας Άννας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας του Δήμου Λεβαδέων, της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, και των Δημοτικών Κοινοτήτων Πύλης και Στεφάνης της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων, του Δήμου Τανάγρας, από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Τιθορέας της Δημοτικής Ενότητας Τιθορέας, της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων, του Δήμου Μακρακώμης, και του Δήμου Στυλίδας.

4. Από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας στις περιοχές του Δήμου Λίμνης — Μαντουδίου — Αγίας Άννας, των Δημοτικών Ενοτήτων Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρέων του Δήμου Ιστιαίας — Αιδηψού, της Δημοτικής Κοινότητας Αλυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου.

Οι δικαιούχοι των προηγούμενων κύκλων του MarketPass στις πληγείσες περιοχές καθίστανται αυτεπάγγελτα δικαιούχοι και της παράτασης για τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου χωρίς να απαιτείται εκ νέου υποβολή αίτησης. Σημειώνεται ότι μόνοι οι πολίτες δικαιούχοι Market Pass 2 στις πληγείσες περιοχές καθίστανται αυτόματα δικαιούχοι της δίμηνης επέκτασης της ενίσχυσης.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση με τον τρόπο που έλαβαν ή θα λάβουν την ενίσχυση του Market PassII, δηλαδή:
• είτε μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους με ημερομηνία λήξης της ισχύος της την 29η Φεβρουαρίου 2024.

• είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που της αναλογεί.
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις