Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Και μετά την πλημμύρα, τι;- Πού έριξε την περισσότερη βροχή

Πάτρα: Και μετά την πλημμύρα, τι;- Πού έ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι μέγιστες καταγραφές βροχόπτωσης

Προβλήματα από την χθεσινή νεροποντή δημιουργήθηκαν, την Τρίτη το απόγευμα, τόσο στην πόλη της Πάτρας, όσο και σε ολόκληρη την Αχαΐα, ωστόσο το σαββατοκύριακο που ακολουθεί η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι.

Μιλώντας στο thebest.gr για την μεταβολή του καιρού, ο γεωλόγος-προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης, τονίζει: «Μιλάμε για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας από ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που μας επισκέφθηκε από την Ιταλία. Ήδη υπάρχει βελτίωση του καιρού από σήμερα το πρωί, ενώ εκ νέου άνοδος του υδραργύρου αναμένεται μέσα στο ερχόμενο παρασκευοσαββατοκύριακο, συνοδεία ισχυρών νοτιάδων και αφρικανικής σκόνης».

Το ύψος της βροχής, που έπεσε την Τρίτη, με τα πρωτεία να τα κρατά το χωριό των Σαγεϊκών: «Το ύψος βροχόπτωσης κυμάνθηκε μεταξύ 55-65 χιλιοστών στην πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή πέριξ αυτής, ενώ κάπως μεγαλύτερο ήταν σε περιοχές της βορειοδυτικής Αχαΐας όπως στα Σαγέικα, όπου ξεπέρασε τα 75mm».

 

Οι μέγιστες καταγραφές υετού του δικτύου σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την χθεσινή ημέρα στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα

«Να τονίσουμε πως δεν πρόκειται για κάτι το ακραίο και σπάνιο για την περιοχή, καθώς ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας ο οποίος παραδοσιακά δίνει ουκ ολίγες φορές ανάλογα ύψη βροχής μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών. Είναι τέτοια η δομή και τα χαρακτηριστικά της τροπόσφαιρας αυτήν την περίοδο που ευνοούν ανάλογα μετεωρολογικά συμβάντα» επισημαίνει ο κ Σερέτης.

*Να αναφερθεί πως το μέσο κλιματικό ύψος βροχής για την Πάτρα κατά την διάρκεια αυτού του μήνα είναι 100-110 χιλιοστά.

Δείτε επιγραμματικά τα μελλούμενα του καιρού στην Αχαΐα το προσεχές διάστημα

Χωρίς βροχές το διάστημα Πέμπτης-Σαββάτου.

Πιθανότητα για πρόσκαιρο πέρασμα (λασπό)βροχής στο δεύτερο μισό της Κυριακής.

Ενδείξεις για βελτιωμένες καιρικές συνθήκες στο πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας (έως 24-25/10).

Πιθανό διάστημα για νέα κακοκαιρία (26-30/10)

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση μέχρι και αύριο Πέμπτη, σε σημαντική άνοδο το παρασκευοσαββατοκύριακο, (έως και 30°C) και επαναφορά σε πιο φυσιολογικά επίπεδα από την νέα εβδομάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις