Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ροϊτίκων "έτρεξαν για το Ευ"

Πάτρα: Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου...

Δείτε ΦΩΤΟ

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30 Σεπτεμβρίου 2023) και του ευρωπαϊκού προγράμματος "BEACTIVE" της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες τρέχουν μια συμβολική διαδρομή διαλέγοντας για ποιο' ΕΥ".

Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιήθηκε μια Πανελλαδική Σκυταλοδρομία του ΕΥ υποστηρίζοντας όλοι μαζί το κεντρικό θέμα "Τρέχω για το ΕΥ".

Η συμβολική αυτή διαδρομή, εκτός από την αθλητική της διάσταση, εμπερικλείει και τις Ολυμπιακές Αξίες των οποίων η επιρροή είναι απαράμιλλη στην βελτίωση της κοινωνίας μας. Οι μαθητές έτρεξαν για να μας υπενθυμίσουν ότι το ΕΥ (ΕΥζειν-ΕΥσυνειδησία-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια- Ευαγωνίζεσθαι) είναι η επιδιωκόμενη στάση που πρέπει να κατακτάται με την προσπάθεια και την ηθική ακεραιότητα.

Το δημοτικό σχολείο Ροϊτίκων συμμετείχε στην Πανελλαδική Σκυταλοδρομία με το σύνθημα: " Η φλόγα του ΕΥζειν" στο γήπεδο των Ροϊτίκων.

Αποφασίστηκε στα πλαίσια του Ολυμπιακού Ιδεώδους να μετονομάσουμε τη σκυταλοδρομία μας σε λαμπαδηδρομία.

Αρχικά, οι μαθητές παρέλασαν ανά τάξη περιμετρικά του γηπέδου, κρατώντας  τα πανό που αναγράφουν τα στοιχεία του ΕΥΖΕΙΝ (ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΆΘΛΗΣΗ-ΥΓΕΙΑ-ΜΑΘΗΣΗ-ΣΕΒΑΣΜΟΣ-ΕΥΤΥΧΙΑ-ΕΥΓΕΝΕΙΑ) και τελειώνοντας σχημάτισαν με το σώμα τους τη λέξη ΕΥΖΕΙΝ στο κέντρο του.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης πραγματοποίησαν λαμπαδηδρομία εναρμονισμένη με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αξιών, ανάβοντας τις δάδες τους από τη "ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΥΖΕΙΝ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις